Ympyrä sulkeutuu: Kuumatunteinen Diego Costa palaa synnyinmaahansa Brasiliaan – ja Atléticoon

© Kuva: Getty Images

Brasilialaisseura Atlético Mineiro kertoo tehneensä ensi vuoden joulukuuhun ulottuvan sopimuksen Espanjan entisen maajoukkuepelaajan Diego Costan, 32, kanssa.

Siirto on eräänlainen Costan joutsenlaulu. Hän menetti työpaikkansa Atlético Madridissa viime joulukuussa. Arvatenkin Euroopasta ei enää kuulunut tarpeeksi houkuttelevia tarjouksia, sillä Costa sai viime kaudella aikaan ainoastaan kaksi maalia seitsemään otteluun.

Viimeksi Costa on nähty ammattilaiskentillä 22. joulukuuta 2020, jolloin hänet otettiin sisään Luis Suárezin tilalle 87. minuutilla 2–0-voitossa Real Sociedadista.

Costa tuli Atlético Madridiin vuonna 2018, mutta hänen arvonsa markkinoilla on laskenut kuin lehmän häntä kolmen vuoden aikana. Maajoukkuevelvollisuuksiinkaan Costaa ei ole enää kutsuttu.

Hyökkääjä on syntyjään Brasiliasta, Lagartosta. Hän edusti Canarinhoa kahdessa ystävyysottelussa ennen kuin vaihtoi maajoukkueensa Espanjaan. 24 ottelua La Rojassa ovat tuoneet tai toivat hänen maalitililleen kymmenen osumaa. 2018 MM-kilpailuissa verkko heilui kolmesti.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Atlético Mineiro johtaa Brasilian Série A:ta, kun kautta on takana 16 ottelua. Joukkue on kerännyt 37 pistettä, viisi enemmän kuin lähin jahtaaja Palmeiras.

Atléticon hyökkäyksessä pelaavat ennestään Hulk, Eduardo Sasha, chileläinen Eduardo Vargas, venezuelalainen Jefferson Savarino ja argentiinalainen Ignacio Fernández.

Copa Libertadoresissa, ”Etelä-Amerikan Mestarien liigassa”, joukkue ottaa puolivälierissä mittaa River Platesta. Atlético johtaa ensimmäisen osaottelun jälkeen 1–0 ja isännöi argentiinalaisia keskiviikkona Belo Horizontessa.

Helposti kiivastuvasta luonteestaan tunnettu Costa voi auttaa joukkuekavereitaan, jos he vielä ajautuvat samanlaisiin kahnauksiin kuin viime kuussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.