Helmarien tähtipelaajan joukkueen peliin odotettiin kauden ennätysyleisöä – peruttiin vastustajan koronaryppään takia, joukkueessa useita rokottamattomia

© Kuva: Getty Images

Helmarien tähtipelaaja Natalia Kuikan seurajoukkueen Portland Thornsin piti pelata sunnuntain vastaisena yönä NWSL-liigan sarjaottelu Washington Spiritiä vastaan. Ottelu jouduttiin kuitenkin siirtämään, kun Washington Spiritin joukkueessa todettiin neljä koronavirustartuntaa.

Useissa ulkomaisissa sarjoissa koronatartunnat eivät ole enää aikoihin johtaneet pelien peruutuksiin. Yksi syy on se, että tartuntoja pelaajilla on yksinkertaisesti vähemmän kuin pandemian ensimmäisten aaltojen aikana. Toisaalta myös yksittäisiin tartuntoihin reagoidaan useimmiten vain määräämällä tartunnan saanut tai virukselle altistunut pelaaja karanteeniin, muun joukkueen hoitaessa ottelun.

Nyt NWSL päätti kuitenkin perua ottelun. Neljä tartuntaa kerralla oli jo paljon, mutta huoli vain kasvoi, kun The Athleticin toimittajalle Pablo Iglesias Maurerille kerrottiin, että Washington Spiritin joukkueessa on useita täysin rokottamattomia pelaajia – erään lähteen mukaan jopa kahdeksan.

NWSL-organisaatio on pohtinut ottelun pelaamista ensi tiistaina. Näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, että uusi ajankohta voisi löytyä niin nopeasti.

Iglesias Maurerin twiittiin kommentoineiden joukossa on useita Twitterin käyttäjiä, joiden mukaan Washington Spiritin pitäisi kantaa oma vastuunsa siitä, että ottelu jouduttiin perumaan. Monet ovat sitä mieltä, että Portland Thorns ansaitsisi ottelusta luovutusvoiton. Siinäkin tapauksessa Portland Thorns kärsisi silti huomattavat taloudelliset tappiot, sillä otteluun odotettiin mahdollisesti kauden ennätysyleisöä pitkän viikonlopun takia. Maanantai on USA:ssa kansallinen vapaapäivä Labor Day.

– Käynnissä on laaja keskustelu siitä, pitäisikö Spiritin luovuttaa ottelu. Portlandille kolme pistettä eivät ole niin elintärkeät, koska he ovat joka tapauksessa sarjataulukon kärjessä. Paljon suurempi teema koskee perutun ottelun taloudellisia vastuita, The Athleticin toimittaja Meg Linehan kirjoitti.

– Portland odotti otteluun suurta yleisömäärää pitkän viikonlopun takia, ja lipunmyyntitulot ovat tällä hetkellä NWSL:lle erittäin tärkeitä. Jos ottelu pelataan toisena ajankohtana, yleisömäärä jää paljon pienemmäksi. Kenen pitäisi kantaa siitä taakka?

Linehanin mukaan NWSL tulee selvittämään, millä tavalla se voisi taivutella seurojen pelaajia ja henkilökuntaa paremmin ottamaan koronarokotukset.

Portland Thornsin omistaja Merritt Paulson pyysi Twitterissä faneilta ottelusiirtoa anteeksi.

– Pyydän henkilökohtaisesti faneiltamme anteeksi. Odotimme tähän otteluun yhtä Thornsin kauden suurimmista yleisöistä. Olemme hyvin turhautuneita ottaen huomioon kuulemamme tosiasiat. Teemme töitä NWSL:n kanssa järjestääksemme tämän asian ja estääksemme vastaavia tapahtumia, Paulson twiittasi.

Monelle huippuotteluun matkustaneelle ottelun perumispäätös oli tietysti ankara pettymys. Portland Thorns kuitenkin teki parhaansa mielialoja kohentaakseen. Eräälle 40-vuotispäiväsankarille Paulson lupasi uudet lennot ja liput toiseen otteluun hyvitykseksi. Toinen, 11-vuotias Portland-fani sai puolestaan ilokseen tavata joukkueen tähtipelaajiin lukeutuvan Lindsey Horanin.