HELSINKI. Suomen ja Kazakstanin välinen MM-karsintaottelu on ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanteessa 0-0. Suomi on painanut päälle, muttei ole onnistunut maalinteossa.

Pallonhallinta kirjattiin avausjaksolla Suomen hyväksi 63-37 ja maalintekoyritykset 10-6. Maaliodottamaa Huuhkajat loi 0,66 Kazakstanin 0,20 vastaan.

Yhtä lailla myös syöttömäärät ovat vahvasti Suomen puolella, mutta pelillisestä hallinnasta huolimatta maalisarake näyttää molemmilla joukkueilla yhä nollaa.

Suomi hyökkäsi avausjaksolla voimakkaasti vasemmalta puolelta. Parhaat maalintekoyritykset siunaantuivat Onni Valakarille, Teemu Pukille ja Robert Taylorille, mutta kukaan ei toistaiseksi ole onnistunut verkkoa heiluttamaan.

Hyökkäyspäässä Huuhkajien pirtein pelaaja ensimmäisellä 45-minuuttisella oli Valakari, joka pyrki jatkuvasti tekemään itsensä pelattavaksi linjojen väliin. Suomi ei kuitenkaan täysin onnistunut ruokkimaan Valakaria, joka jäi turhan usein pelin ulkopuolelle. Siinä yksi kehityskohde toiselle jaksolle.

Puolustuksellisesti Suomi piti avausjaksolla Kazakstanin melko hyvin pihdeissä. Vieraiden oikeastaan vaarallisin tilanne syntyi sekin Lukas Hradeckyn haparoinnista keskityspallossa.