Lauantaina Skotlannin Valioliigassa nähtiin kentällä peräti neljä suomalaispelaajaa. Ilmari Niskanen teki debyyttinsä Dundee Unitedin paidassa, ja St. Johnstonen Eetu Vertainen pääsi samalle kentälle noin kymmeneksi minuutiksi täydet minuutit Rangersin kokoonpanossa huhkineen Glen Kamaran kanssa. Juhani Ojala puolestaan teki ensimmäisen maalinsa Skotlannissa, kun Motherwell voitti Aberdeenin 2-0.

Kamaran ja Ojalan tavoin täydet 90 minuuttia kentällä huhkinut Niskanen sai ottelun jälkeen kehut Dundee Unitedin päävalmentaja Tam Courtsilta. Courts kehui erityisesti 23-vuotiaan suomalaisen fyysistä kuntoa, sillä olihan Niskanen pelannut koko kauden aikana vasta kaksi minuuttia, 9. elokuuta pelatussa 2. Bundesliigan ottelussa Ingolstadtin paidassa.

– Hänen ei varmaankaan uskottu pelaavan niin pitkään rikkonaisen harjoituskauden ja harjoitteluaikataulun takia, joten nostan hänelle hattua kunnon kestämisestä. Minusta hän oli loistava. Ilmarista tulee meille vielä valtavan tärkeä pelaaja, Courts kehui suomalaissuojattiaan The Scotsmanille.

Niskasen luulisi nauttineen täydestä ysikymppisestä, sillä viimeksi hän pelasi täydet minuutit kilpailullisessa ottelussa 24.10. ottelussa Dynamo Dresdeniä vastaan. Sen jälkeen peliaika Ingolstadtissa alkoi tasaisesti huveta.

22 Ingolstadtin paidassa pelatussa ottelussa Niskanen ei tehnyt maaliakaan, mutta lauantaina hän oli lähellä osua tolppien väliin vain kahden minuutin pelin jälkeen. Toistaiseksi maalinteko jäi yritykseksi, mutta eipä ottelussa onnistunut verkkoa heiluttamaan kukaan muukaan St. Mirrenin tai Dundee Unitedin pelaaja.

The Courierin toimittaja Ewan Smithin mielestä Niskasen kauan odotettu debyytti oli lupauksia nostattava.

– Oli helpotus nähdä hänet Unitedin paidassa, ja hän teki melkein maalinkin jo kahdessa minuutissa, Smith kirjoitti.

[readmore from=Niskanen-Ilmari]

Peter Pawlett löysi syötöllään Niskasen rangaistusalueen sisältä, mutta viimeistelystä puuttui tarkkuutta ja hän laukoi maalin ohi. Unitedin uusi numero seiska esitteli kuitenkin riittämiin hyviä kosketuksia, jotta uskallamme odottaa hänen tekevän vaikutuksen tulevissa peleissä.

Sekä Niskanen että Eetu Vertainen joutuivat odottelemaan Skotlannissa työ- ja oleskelulupiaan viikkojen ajan, joten oli viikonlopulta iloinen uutinen, että molemmat pääsivät vihdoin debytoimaan uusissa joukkueissaan.