Mestarien liigan keskiviikon kenties odotetuin kamppailu on hallitsevan mestarin Chelsean vierailu Torinossa Juventuksen kotistadionilla. Juventuksen alkukausi on ollut vaikea, mutta kaksi peräkkäistä niukkaa voittoa Serie A:ssa antavat toivoa heräilemisestä.

Juventuksen joukkueessa pelaa monta Italian A-maajoukkuemiestä ja tuoretta euroopanmestaria. He kohtaavat tänään kentällä yhden EM-kullan takuumiehistä, pelintekijä Jorginhon. 29-vuotiaan Jorginhon vuosi on ollut kerrassaan loistava, sillä hän on voittanut euroopanmestaruuden lisäksi Mestarien liigan ja UEFA Super Cupin.

Jorginhon rooli oli todella iso sekä Chelsean että Italian mestarimiehistöissä, ja hänellä onkin uskottu olevan mahdollisuuksia voittaa seuraava Ballon d’Or. Jorginhon valinnan puolesta liputtaa myös Juventuksen konkaritoppari, Italian maajoukkueen kapteeni Giorgio Chiellini, 37.

– Toivon, että hän voittaisi sen. Hän on hyvä ystäväni ja jos hän voittaisi sen, se tuntuisi melkein siltä kuin olisin itse voittanut, Chiellini totesi ennen keskiviikon ottelua.

– Jorginholla oli iso panos mestaruudessa, ja ne tunteet jäävät sydämiimme ikuisesti. Olen aina pitänyt häntä hyvänä pelaajana, mutta muutamien ensimmäisten harjoitusten jälkeen käsitin, millainen huippupelaaja hän on.

– Hänellä on mahtavat tekniset taidot, mutta tärkein juttu on hänen päässään. Monet sanoivat, että hän pystyi pelaamaan vain Maurizio Sarrin alaisuudessa, mutta hän on ollut vakituinen avauskokoonpanon pelaaja kaikkialla. Toivon todella, että hän voittaisi Ballon d’Orin, Chiellini kehui maajoukkuetoveriaan.

Jorginho itse myönsi Gazzetta dello Sportin haastattelussa olevansa imarreltu siitä, että Ballon d’Orista edes puhutaan hänen kohdallaan. Jorginho kuitenkin painotti joukkueen menestystä, sekä keskiviikon Juventus-ottelussa että tulevissakin isoissa haasteissa.

– Minulla on vielä monia pokaaleita, joista taistella tänä vuonna. Pelaamme Italian kanssa Nations Leaguen voitosta ja Chelsean kanssa seurajoukkueiden MM-kisoissa, tänään ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018 italialaisen seurajoukkueen kohtava Jorginho kommentoi.

– Tämä on ollut poikkeuksellinen vuosi, ja nautin tästä hetkestä. Olen ylpeä jo siitä, että minua pidetään aitona ehdokkaana Ballon d’Orin voittajaksi. Jos niin käy, se olisi mahtavaa, mutta kyse on pelkistä olettamuksista.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Jos voittaisin, ajattelisin kaikkia niitä hyviä asioita, joita tällainen arvostettu palkinto tuo tullessaan. Nyt haluan kuitenkin pysyä keskittyneenä: pelata ja yrittää voittaa Chelsean ja Italian kanssa.

Ottelu Juventus-Chelsea alkaa kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta. Ottelun selostaa Kim Kallström.

Lähde: Football-Italia