Kicker: Joel Pohjanpalo sittenkin uuteen seuraan täksi kaudeksi? – Samalla jatkosopimus Leverkuseniin

© Kuva: Juha Tamminen

Vaikka kesän siirtoikkuna on jo sulkeutunut Bundesliigassa ja muissa TOP 5 -sarjoissa, on Huuhkajien maalin lauantaisessa Kazakstan-ottelussa tehnyt Joel Pohjanpalo siirtymässä sittenkin täksi kaudeksi uuteen seuraan. Saksalaislehti Kicker kertoo, että Turkin Superliigan Rizespor haluaa vahvistaa rivejään suomalaiskärjellä.

Turkin siirtoikkuna sulkeutuu vasta ensi keskiviikkona, joten siksi siirto on edelleen mahdollinen. Kickerin mukaan Bayer Leverkusenin ja Rizesporin väliset neuvottelut ovat jo pitkällä, vaikkei lopullista sopua olekaan vielä syntynyt.

Pohjanpalon maalivire on viime aikoina ollut erinomainen, sillä lauantain maali oli jo 11. osuma 47 A-maaottelussa. Bundesliigassa Pohjanpalo on tehnyt 13 maalia 41 ottelussa, usein super-subin roolissa.

Joka tapauksessa on näyttänyt siltä, ettei Leverkusenissa olisi tälläkään kaudella suuria minuutteja tarjolla. ”Jolle” on Werkselfin kärkimieshierarkiassa vasta kolmosvaihtoehto EM-kisojen maalikuningas Patrick Schickin ja Argentiinan maajoukkuehyökkääjä Lucas Alarion jälkeen.

Leverkusenin varsinainen pyrkimys on ollut myydä Pohjanpalo noin kahden miljoonan euron siirtokorvauksella, mutta joistain kyselyistä huolimatta tämä ei ole onnistunut. Niinpä seura haluaa nyt solmia Pohjanpalon kanssa jatkosopimuksen, jotta laina ylipäätään onnistuu. Pohjanpalon nykyinen sopimus päättyy alkaneen kauden jälkeen.

Kicker pitää epätodennäköisenä, että Pohjanpalolle kaavailtaisiin Leverkusenissa sen suurempaa roolia myöskään kauden 2021-2022 jälkeen. Jos Schick tai Alario myytäisiin, hankittaisiin tilalle luultavasti jälleen uusi hyökkääjä.

Jatkosopimus+lainasiirto -yhdistelmällä olisi kuitenkin positiivisia puolia kaikille osapuolille. Rizespor saisi kaipaamaansa maalinälkäisen kärkimiehen, Pohjanpalo selvästi enemmän peliaikaa ja Leverkusen toivottavasti vakuuttavien näyttöjen jälkeen mahdollisesti selvästi paremmat mahdollisuudet saada suomalaisesta kesällä 2022 toivomansa siirtokorvaus.

Mustanmeren rannalla pelaava Çaykur Rizespor sijoittui viime kaudella Turkin Superliigassa 13:nneksi. Joukkueen ainoa puhdas kärkimies tällä hetkellä on Ranskan vuoden 2014 MM-joukkueessa pelannut Loïc Remy. 34-vuotias Remy on pelannut uransa aikana muun muassa Nicessa, Marseillessa, Newcastlessa, Chelseassa, Las Palmasissa ja Lillessä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.