Kuka tämä on, ja mitä hän on tehnyt oikealle Zlatanille? ”En ole Teräsmies”

AC Milanin paidassa taas nykyisin ammattiaan harjoittava Zlatan Ibrahimovic palasi hiljattain tehokkaasti kentille, loukkaantumisensa jälkeen. Ruotsalainen, jonka lausunnot itsestään ovat tavallisesti melko kaukana nöyristä, puhuu nyt Sportsweekille yllättävällä sävyllä.

– Nuorena pelasin kipujenkin kanssa. Halusin vain tehdä maaleja ja voittaa, huolimatta mistään muusta. Ajan ja kokemuksen myötä opin käyttämään päätäni, ja ymmärsin miten tärkeää oman kehon kuunteleminen on.

Zlatan täyttää reilun viikon kuluttua 40 vuotta.

– Pääni on kunnossa, mutta kehoni alkaa vanheta. Se ei aina pysy pään vauhdissa mukana. Minun on kuunneltava kehoani tarkasti, vain niin voin välttää seuraukset. Minun pitää miettiä rauhassa päivästä päivään, ja ymmärtää että en ole Teräsmies.