Lionel Messi alkaa turhautua? Ei rankkarivastuuta ja vaihtoon kesken pelin

© Kuva: Getty Images

Kuusinkertaisen Ballon d’Or -voittajan Lionel Messin alku ammattilaisuran toisessa seurassa Paris Saint-Germainissa on ollut tahmea. Messi teki Ligue 1 -debyytin Reimsiä vastaan elokuun lopussa tultuaan vaihdosta sisään, pelasi sitten täydet minuutit Mestarien liigassa Club Bruggea vastaan ja esiintyi tänään ensi kerran uuden kotiyleisönsä edessä, kun PSG sai vieraakseen Lyonin. Pelejä PSG:ssä on nyt siis takana kolme, mutta tehotilastoihin Messi ei ole vieläkään nimeään saanut.

Sunnuntain ottelussa Lyon siirtyi 1-0-johtoon Lucas Paquetan 54. minuutin maalilla. PSG nousi kuitenkin tasoihin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Neymar hankki joukkueelleen rankkarin, ja ampui itse myös pilkun sisään. Rankkarivastuu olisi saatettu antaa myös Messille, jotta tämä olisi voinut saada tilaisuuden karistaa paineet niskastaan, mutta luoton sai PSG:n vanha luottoratsu Neymar.

Kymmenen minuuttia maalin jälkeen, 76. minuutilla koettin jotain erikoista. Messi ei ole urallaan järin usein saanut tottua siihen, että hänet vaihdetaan tiukassa ottelussa ulos kentältä, mutta niin kävi, kun päävalmentaja Mauricio Pochettino päätti korvata Messin laitapuolustaa Achraf Hakimilla. Messi oli vaihtoon silmin nähden tyytymätön, eikä paiskannut kättä Pochettinon kanssa, vaan katsoi tätä pettyneesti.

PSG voitti ottelun lopulta 2-1, kun 82. minuutilla kentälle vaihdettu Mauro Icardi teki lisäajan toisella minuutilla voittomaalin. Osuman alusti Kylian Mbappé.

PSG on voittanut kaikki sarjakauden kuusi otteluaan ja johtaa puhtaalla pelillä sarjaa.