Arsène Wenger on julkisesti ehdottanut MM-kisojen aikataulun muuttamista merkittävästi.

Wenger ehdotti, että MM-lopputurnaus järjestettäisiin kahden vuoden välein. MM-kisat on pelattu melkein sadan vuoden ajan neljän vuoden välein.

Muun muassa Javier Mascherano ja Ronaldo ovat näyttäneet vihreää valoa Wengerin ehdotukselle. Lue kaksikon mietteet täältä ja täältä.

Viimeisimpänä myös Pep Guardiola on ottanut kantaa Wengerin ehdotukseen. Guardiola pitää sitä kiinnostavana ja käyttökelpoisena.

– Olen aina iloinen, kun uusia ideoita nostetaan pöydälle. Ei aina pidä kumota välittömästi uusia ideoita. Seurat ja sarjat puolustavat itseään, mutta niin FIFA ja UEFA:kin tekevät. Sen vuoksi on naurettavaa, kun puhumme maailmanlaajuisista ideoista, koska loppupeleissä kaikki huolehtii vain omista asioistaan. MM-lopputurnaus on upea tapahtuma. Se on maailman tärkein turnaus ja katsojana aina nautin sen seuraamisesta. Olisi upeaa, jos voisin seurata sitä kahden vuoden välein.

– Olen täysin samaa mieltä Wengerin kanssa siinä, että jos MM-kisojen aikataulua ei muuteta, astuu kuvioihin joku toinen kilpailu, jota pelataan aiempaa useammin. Kenties kyseessä olisi Confederations Cup tai sitten luodaan kokonaan uusi kilpailu. Arsène haluaa mahdollisimman laadukkaan turnauksen. Minusta on upeaa, että Arsènen kaltainen loistavia asioita jalkapallolle tehnyt ihminen nostaa tämän pöydälle.

Seuraava MM-lopputurnaus pelataan ensi vuoden marras-joulukuussa Qatarissa.

Lähde: MARCA