”Toivottavasti AS Roma voittaa José Mourinhon kanssa mestaruuden” – Real Madridin valmentajan yllättävä ulostulo

© Kuva: Getty Images

Real Madridia nykyisin valmentava Carlo Ancelotti viihtyy erinomaisesti Espanjan pääkaupungissa. Yksi maailman tunnetuimmista valmentajista kertoo viettävänsä vasta kuherruskuukauttaan Madridissa. Ancelotti toivoo luotsaavansa Los Blancosia vielä pitkään.

Kuherruskuukausi on ehkä vähän harhaanjohtava, koska Ancelotti on valmentanut Real Madridia aiemminkin. Hän johdatti joukkueensa vuonna 2014 peräti neljään titteliin, kun Madrid voitti Mestarien Liigan, Espanjan cupin, Euroopan supercupin ja Seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Ancelotti on voittanut myös PSG:n kanssa Ranskan mestaruuden, Chelsean puikoissa Valioliigan ja Bayernissa Bundesliigan. La Ligan voitto kokeneelta valmentajavelholta vielä puuttuu ja sitä hän muun muassa tavoittelee nyt toisella Madridin visiitillään.

Espanjan pääsarja on viime vuosina menettänyt kirkkaimmat keulakuvansa, kun Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi vaikuttavat tätä nykyä toisaalla. Ancelotti näkee Radio Rain haastattelussa La Ligan silti erittäin kovaksi sarjaksi, jossa pinnalle kohoaa uusia supertähtiä.

– Siitä huolimatta, että moni tähtipelaaja on lähtenyt Espanjasta, niin täällä on silti Vinícius Júniorin kaltaisia pelaajia. Hän on uskomattoman hyvä ja onneksi pelaa meidän joukkueessamme, kertoi Ancelotti.

Hän ottaa puheeksi myös toisen Real Madridin nuoren pelaajan Brahim Díazin, joka pelaa nyt lainalla Serie A:n AC Milanissa.

– Hänelle ei oikein ollut paikkaa Real Madridissa vielä, koska kilpailua on paljon. Brahim on meille silti erittäin tärkeä pelaaja. Oli tärkeää, että hän saisi peliaikaa. Milania ei valittu kohteeksi sattumalta. Tiedämme hyvin sen joukkueen rakenteen, sanoi Ancelotti.

Niin. Ancelotti jos kuka tuntee varmasti italialaisen jalkapallon ja nimenomaan AC Milanin. Edellä mainittujen seurojen ja saavutusten lisäksi hän on ehtinyt valmentamaan muun muassa Napolia, Juventusta ja Parmaa.

Silti ehkä parhaiten Ancelotti muistetaan juuri AC Milanin luotsina. Siellä hän voitti scudetton ja kahdesti Mestarien liigan. Ancelotti oli myös pelaajana osa 1980-luvun lopun ja 90-luvun alun huippuryhmää.

AC Milan vuodelta 1989. Kuvassa vasemmalta alkaen Ancelotti, Frank Rijkaard, Marco Van Basten ja Ruud Gullit. Kuvan ottelun Real Madridia vastaan Milan voitti 5-0. Kuva: Getty Images.

Hän seuraa kotimaansa pääsarjaa erittäin aktiivisesti myös Espanjasta käsin.

– Serie A on todella tasainen. Juventuksella on ollut vähän hankalaa, mutta uskon heidän nousevan vielä mestaruustaistoon mukaan.

Milanilla on myös edelleen paikka Ancelottin sydämessä ja mies toivoo i Rossonerin taistelevan kirkkaimmasta sijasta. Yllättäen kokenut italialainen nimesi silti suurimman suosikkinsa tulevan maan pääkaupungista.

– Toivottavasti AS Roma voittaa José Mourinhon kanssa mestaruuden.

Ancelotti pelasi AS Romassa 227 ottelua pelaajaurallaan. Hän voitti Giallorossin paidassa kertaalleen liigamestaruuden ja kolmesti Italian cupin.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.