Vaikka Tanska hävisikin dramaattisessa ottelussa EM-kisojen avauskierroksella Suomelle, ryhdistäytyi se tappion jälkeen ja eteni EM-historian ensimmäisenä maana alkulohkostaan jatkoon, vaikka oli kahden pelatun ottelun jälkeen nollilla. Alkulohkon päätöskierroksella kaatui Venäjä, sitten Wales ja Tshekki, ja lopulta matka katkesi vasta välierässä, jossa Englanti oli parempi jatkoajan jälkeen.

Tanska on ollut huimassa vireessä viime vuodet, ja on toipunut erinomaisesti jaloilleen EM-kisoissa säikäyttäneen Christian Eriksenin sairaskohtauksen jälkeen. Lento jatkui syyskuun maaotteluissa, joissa Tanska nujersi Skotlannin, Färsaaret ja Israelin, joskin Färsaaria vastaan yllättävän nihkeän peliesityksen jälkeen. Tiistainen 5-0-murskavoitto Israelista oli kuitenkin taas tuttua ilotulitusta.

Tanska on nyt voittanut kaikki kuusi MM-karsintaotteluaan päästämättä peleissä maalin maalia. Hyökkäysvoima on ollut kohdallaan, sillä Tanska on tehnyt lohkossa jo 22 osumaa. Juuri nyt näyttää erittäin vahvasti siltä, että Tanskasta voi tulla ensimmäinen eurooppalainen maa, joka varmistaa paikkansa Qatarin MM-turnauksessa.

Tanskan tulivoiman takana on vieläkin mielenkiintoisempi tilasto, sillä peräti 16 Tanskan pelaajaa on jo onnistunut MM-karsinnoissa maalinteossa – eikä joukkoon mahdu maaliskuussa kolme karsintapeliä pelannut Christian Eriksen. Tanska jyrää siis erittäin laajalla rintamalla.

Tanskan paras maalintekijä on kolme maalia tehnyt Hoffenheimin Robert Skov Olsen. Sampdorian Mikkel Damsgaardilla, Nicen Kasper Dolbergilla, FC Kööpenhaminan Jonas Windilla ja Atalantan Joakim Maehlella on maaleja tehtynä kaksi. Yhden maalin tehneitä pelaajia onkin sitten jo yksitoista. Potentiaalia joukkueessa on valtavasti, sillä yli yhden maalin tehneistä iäkkäin on 24-vuotias laitapuolustaja Maehle.

Varmuutta asiasta emme voi luvata, mutta voisi hyvin kuvitella näin laajan maalintekijärintaman jo hipovan tai rikkovan jonkinlaisia ennätyksiä. Christian Eriksen on Tanskan käyttämistä keskikenttäpelaajista ja hyökkääjistä ainoa yli 90 minuuttia karsinnoissa pelannut pelaaja, joka ei ole maalinteossa onnistunut. Puolustajistakin maalia on tuulettanut kolme pelaajaa.