V sport: ”Tänään laitoimme paikoista taas sisään” – Roope Riski oli tyytyväinen maalihanojen auettua, mutta valmentaja uskoo HJK:n kykenevän parempaan

© Kuva: Juha Tamminen

HJK voitti torstaina Alashkertin Konferenssiliigan lohkovaiheen toisella kierroksella 4-2. Jerevanissa pelattu ottelu kulki varsinkin toisella jaksolla täysin helsinkiläisten hallinnassa.

Osasyy tähän olin Alashkertin kapteenin Artak Grigoryanin punainen kortti avausnelivitosen lopussa.

Roope Riski on tuskaillut maalinteon kanssa hetken Veikkausliigassa, mutta europeleissä tahti jatkui jälleen hurjana. Riski alusti veljensä Rikun avausmaalin ja Filip Valenčičin 2-1-johtomaalin.

V sportin haastattelussa Roope Riski ei pitänyt HJK:n pitkää kuivaa kautta sen ihmeellisempänä peilaten Jerevanin otteluun.

– Saatiin luotua taas hyviä paikkoja, mutta tänään niistä meni myös sisään. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää. Olen myös luottanut koko ajan joukkuekavereihin sataprosenttisesti, että se jossain kohtaa kääntyy, Riski sanoi.

Hän viimeisteli itse HJK:n kolmannen komeasti. Pallo haltuun silkkisesti rangaistusalueella ja pieni siirto yli maalivahti David Yurchenkon. Tämän jälkeen HJK-kärjellä oli helppo työ laittaa pallo tyhjään rysään.

– Tilanne tuli nopeasti, mutta osasin odottaa palloa. Vein pallon aluksi vain tarpeeksi lähelle maalivahtia. Ei siinä paljoa tarvinnyt miettiä.

Helsinkiläisten valmentaja Toni Koskela oli tyytyväinen omiensa voittoon, mutta näki HJK:n kykenevän parempaan.

– Ei varmasti pelillisesti meidän paras peli, mutta parannettiin toisella jaksolla pallollista pelaamista sekä pallon liikuttamista. Ylivoimalla päästiin totta kai pelaamaan kauan, mutta saatin ne tarvittavat paikat ja riittävät maalit. Hienot kolme pistettä, kertoi Koskela.

Hänen mielestään HJK hyödynsi miesylivoimansa lähinnä alkamalla syöttelemään paremmin.

– Vähemmän hiljaisia syöttöjä ja vähemmän pomppivia syöttöjä. Muutama taktinen juttu siihen päälle. Saatiin sillä liikuteltua palloa paremmin puolelta toiselle sekä samalla luotua epätasapainoa heidän linjaansa.

HJK on nyt lohkossa kolmantena. Avausottelussa helsinkiläiset voittanut LASK Linz jäi kotonaan 1-1-tasapeliin Maccabi Tel-Avivia vastaan. Kummallakin on nyt neljä pistettä. Alashkert on edelleen nollilla.

Katso kierroksen tulokset ja lohkotilanteet TÄÄLTÄ.