”Pukukopissa hän on nöyrä, median edessä Jumala” – Zlatan Ibrahimovicin kaksi persoonaa

Ruotsalainen supertähti Zlatan Ibrahimovic pelaa nykyisin Serie A:ssa AC Milanin joukkueessa. Tällä hetkellä hän on loukkaantuneena. Ibrahimovic satutti vasemman polvensa toukokuussa.

39-vuotias hyökkääjä on aina jakanut mielipiteitä. Ibrahimovicista sanotaan, että häntä joko vihaa tai rakastaa. Lokakuun alussa jo 40 vuotta täyttävän Ibrahimovicin lahjakkuutta kukaan tuskin voi kiistää.

Hän on lisäksi myös fysiikaltaan aivan erityislaatuinen pelaaja ikäisekseen. Ibrahimovic ja Cristiano Ronaldo ovat kehoiltaan kumpikin varmasti todellista ikäänsä selvästi nuorempia.

Ruotsalaisessa monia varmasti hiertää hänen sanallinen antinsa ja yleinen käytöksensä. Ibrahimovicia pidetään laajalti erittäin itsekeskeisenä, mutta jotkut suhtautuvat hänen juttuihinsa mitä parhaimpana huumorina.

Tähtipelaaja, joka viihdyttää yleisöään kentällä ja sen ulkopuolella. Vai mies, jolla on ylitsevuotava ego?

Ibrahimovic on vuosien saatossa pystynyt loihtimaan kentällä jotain poikkeuksellista. Hän on hyvin erityyppinen pelaaja kuin monet muut supertähdet. Voimakas, tekninen ja käsittämättömän luova.

Kentän laidalla ja pressitilaisuuksissa Ibrahimovic on saanut ihmisiä hiljaiseksi, nauramaan, suuttumaan ja kovin usein varsinkin hämmentymään.

Otetaanpa muistin virkistämiseksi muutamia toteamuksia, joita ruotsalaistähti on suustaan julkisesti päästänyt uransa aikana.

Ibrahimovic totesi muun muassa vielä PSG:ssä pelatessaan, että jos Eiffel-tornin tilalle pystytettäisiin hänelle patsas, niin sitten uran jatko Pariisissa olisi mahdollinen.

Ruotsin pudottua MM-karsinnoissa Portugalille, Zlatan totesi kisojen olevan täysin merkityksettömät ilman Ibrahimovicin läsnäoloa.

Ibrahimovicilta kyseltiin myös, että mitä hän osti vaimolleen ystävänpäivälahjaksi. Zlatan vastasi, että vaimo ei tarvitse lahjoja, hänellä on Zlatan.

On Ibrahimovic ehtinyt kertomaan olevansa Manchesterin Jumala ja vaikutusvaltaisempi kuin Ranskan presidentti. Tätä voisi jatkaa loputtomiin, mutta oleellinen varmasti käy selväksi.

Muun muassa Chelseassa pelannut Englannin entinen maajoukkuepelaaja Ashley Cole pelasi Ibrahimovicin kanssa MLS-liigan Los Angeles Galaxyssa.

Ibrahimovic ja Cole pelasivat yhdessä LA Galaxyssa. Kuva. Getty Images

Hän kertoi Mirrorille, että Ibrahimovicilla on kaksi persoonaa.

– Meidän kanssamme pukukopissa hän oli mahtava. Itse asiassa aika hiljainen ja nöyrä. Median eteen asteli kuitenkin Jumala, Cole kertoi.

Cole toteaa myös, että välillä Ibrahimovic saattoi marssia koppiin hyvin vihaisena.

– Joskus hän antoi joukkuekavereidensa kuulla kunniansa. Ibrahimovic saattoi huutaa jonkun olleen todella huono tai hidas kyseisessä ottelussa. Lehdistön edessä hän oli täysin erilainen.

Kokeneelta brittipelaajalta kysyttiin myös, että tuliko Zlatan koskaan haastamaan häntä.

– Kerran hän yritti. Ibrahimovic tuli kädet kohotettuina minua kohden. Hänellä saattoi olla oikeutettu syy mielipiteelleen, mutta käskin häntä laskemaan kätensä välittömästi, Cole sanoi.

Uransa jo päättänyt Cole palasi Yhdysvalloista vuonna 2018 Derby Countyyn. Ibrahimovic viimeisteli Galaxyn paidassa 56 otteluun käsittämättömät 52 maalia.

Vuonna 2019 hän palasi Milaniin, jossa viimeisteli viime kaudella 19 otteluun 15 maalia kovatasoisessa Serie A:ssa.

Ibrahimovic on kiistatta edelleen erinomainen jalkapalloilija, mutta olisiko sen suurelta vaikuttavan egon takana silti mies, joka haluaa tarjota kannattajille vain viihdettä myös kentän ulkopuolella?

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.