AS Roman arktisen kurittajan ”paras kaveri” on maailman ehkä halutuin jalkapalloilija

© Kuva: Getty Images

Kuten hyvin dokumentoitua, José Mourinhon luotsaama AS Roma kävi torstaina napapiirillä kokemassa yhden kovimmista selkäsaunoistaan aikohin. Suurimman huomion keskittyessä ottelun häviäjiin, jäävät monella taholla huomioimatta kotijoukkue Bodö/Glimitin sankarit.

Yksi heistä, Erik Botheim, teki ottelussa kaksi maalia ja antoi syötön kolmeen sellaiseen. 21-vuotiaan, maailmalle vielä laajemmalti tuntemattoman kärjen meriitteihin kuuluu muun muassa Norjan alle 21-vuotiaitten maajoukkueen kipparointi.

Maajoukkuekuvioissa tutuksi on tullut ”hieman” enemmän julkisuudessa esiintyvä nimi.

– Päädyimme samaan nuorisomaajoukkueeseen, ja jouduimme pelaamaan yhdessä kärjessä. Sitten meistä kumpikin huomasi, ettei toinen ollut täysin toivoton tapaus.

Botheim puhuu Erling Braut Hålandista.

– Olemme siitä asti olleet erittäin hyviä kavereita, hyökkääjä sanoi Avisa Nordlandin haastattelussa.