Espanjan tähtipuolustaja kohtaa Nations Leaguen finaalissa synnyinmaansa – Didier Deschamps kunnioittaa aiempaa ratkaisua: ”En keskustellut hänen kanssaan enää päätöksen jälkeen”

© Kuva: Getty Images

Espanja kohtaa sunnuntai-iltana UEFA Nations Leaguen finaalissa Ranskan. Italiassa San Siron stadionilla pelattava kamppailu käynnistyy kello 21.45 Suomen aikaa.

Ottelussa on luonnollisesti tarjolla pokaali, mainetta ja kaksi jalkapallon jättiläistä, jotka varmasti haluavat voittaa toisensa ihan joka kerta.

Lisäksi Ranskan Antoine Griezmann pelaa juhlaotteluaan illalla.

Hän ei suinkaan ole silti ainoa pelaaja, jolle kamppailu on henkilökohtaisella tasolla merkittävä.

Espanjan keskuspuolustaja Aymeric Laporte kohtaa finaalissa synnyinmaansa. Manchester Cityn 27-vuotias pelaaja edusti Ranskaa nuorisomaajoukkueissa.

Laporte muutti vuonna 2010 Espanjaan ja sai maan kansalaisuuden tänä vuonna. Samalla hän vaihtoi edustusoikeutensa Espanjaan.

Toppari oli esimerkiksi U17-maajoukkueesta aina U21-ikäluokkaan asti vielä Ranskan kapteeni. Lisäksi Didier Deschamps kutsui Laporten kolmesti A-maajoukkueen matkaan, mutta kentällä keskuspuolustaja ei näissä käynyt.

Laporten mukaan illan koitos on erityinen hänelle, mutta silti ainoastaan voitto merkitsee.

– Onhan tämä merkittävä ottelu minulle, mutta olen silti täysin keskittynyt vain ja ainostaan kamppailun voittamiseen. Tulen antamaan kaikkeni, Laporte sanoi.

– Kohtaan entisiä pelikavereitani Ranskan nuorisomaajoukkueista, mutta olen 150, ellen jopa 300 prosenttisesti Espanjan pelaaja nykyisin.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ei sanojensa mukaan kanna kaunaa Aymeric Laporten päätöksestä. Getty Images.

Ranskan päävalmentaja ei kanna Laportelle kaunaa ja kunnioittaa tämän päätöstä.

– En keskustellut Laporten kanssa enää tuon hänen päätöksensä jälkeen. Tämä mahdollisuus avautui hänelle ja olen onnellinen Laporten puolesta, totesi Deschamps.

– Se oli hänen päätöksensä ja kunnioitan sitä. Tuo oli se polku, jota pitkin Laporte halusi kulkea ja toivon sen olevan menestyksekäs, vaikka polkumme kohtaavatkin sunnuntaina.

Espanja-Ranska alkaa sunnuntaina kello 21.45. Kamppailun pystyt näkemään V sport jalkapallon ja Elisa Viihde Viaplayn välityksellä. Pronssiottelu esitetään kanavilla myös. Siinä kohtaavat Italia ja Belgia. Tuo kamppailu alkaa kello 16.00

Lähteet: BBC, Espanjan maajoukkueen Twitter