Suomella oli tiistaina upea jalkapallopäivä, kun ensin alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoi Maltan 1-0, sitten Huuhkajat Kazakstanin 2-0 ja illan päätteeksi Pikkuhuuhkajat kellisti Itävallan Ratinassa maalein 3-1. Minihuuhkajat voitto vei jatkokarsintaan, ja Huuhkajat ja Pikkuhuuhkajat säilyttivät voitoillaan mahdollisuutensa tulevaan arvoturnaukseen.

Vaikka Pikkuhuuhkajien voitto olikin kaikin puolin riemastuttava ja peliesitys erinomainen, nousi yhdeksi puheenaiheeksi myös tauon alkajaisiksi miltei käsirysyksi mennyt välikohtaus. Itävallan valmentaja Werner Gregoritschilla oli kovasti asiaa sekä Suomen pelaajille että valmentaja Juha Maliselle, ja kesti hetken, ennen kuin tunteet rauhoittuivat.

– Ainahan valmentaja suojelee pelaajiaan, mutta harvoin vastustajan päällekäyvältä valmentajalta. Tätä ennen pelitilanteen ulkopuolella yhdelle kyynärpää naamaan, toiselle potku jalkoihin, Malinen twiittasi tapahtumista, joissa Gregoritschin kiukun sai kokea etenkin Eetu Mömmö.

Support

@support_IDs
Ainahan valmentaja suojelee pelaajiaan, mutta harvoin vastustajan päällekäyvältä valmentajalta.Tätä ennen pelitilanteen ulkopuolella yhdelle kyynärpää naamaan, toiselle potku jalkoihin #tunteet #tavoitteet #voittaminen vs #fairplay #kunnioitus

Myös Yle Areenan ottelun jälkeisessä haastattelussa kyseltiin, mistä välikohtauksessa oikein oli kyse. Ylen lähetyksessä myös näkyi, kuinka Nicolai Seiwald torppasi Naatan Skytän pallon ollessa kaukana.

– Siinä meidän pelaajia potkittiin se viimeinen kymmenen minuuttia aika kovasti. Oltiin vastaanottavana osapuolena vihellyksien jälkeen, Malinen korosti.

– Kun puoliaika alkoi, tuli taas joku potku, joka aiheutti polemiikkia. Jostakin syystä vastustajan kokenut valmentaja menetti täysin hermonsa ja tuli haukkumaan minun pelaajiani. Minä pidin tietenkin omieni puolia ja yritin pitää hänet kaukana siitä. Hän kuitenkin vain jatkoi naama punaisena heille huutamista.

– Ekaa kertaa omalla urallani näytti siltä, että nyt tulee turpaan itsellekin. Ehdimme kuitenkin pelin jälkeen käymään asian läpi. Pelissä käydään tunteella, mutta sanoisin, että Itävalta oli tänään vähän hermostunut.

Sitä Malinen ei vielä osannut sanoa, jättääkö Suomi tapahtumista tutkintapyynnön UEFA:lle. Hän kuitenkin kiitteli TV-haastattelussa pelaajiensa malttia ja sitä, etteivät suomalaiset lähteneet provosoitumaan. Joukkueensa esitykseen Malinen oli muutenkin erittäin tyytyväinen.

– Tämä on ehkä yksi taitavimmista suomalaisista U21-joukkueista. Harmittavasti korona-aikana emme ole pystyneet tekemään kovin paljoa yhteistyötä, mutta joukkue on todella motivoitunut ja halukas tekemään hyvää työtä, Malinen kehui.

[readmore from=Pikkuhuuhkajat]

– Olimme nyt toista kertaa yhdessä. Meillä on pari kertaa jäänyt vähän nalli piippuun emmekä ole saaneet hyvää tulosta, mutta tänään pantiin kaikki kentälle ja oltiin aavistuksen tiiviimpiä joka puolella. Meidän tiivis keskikentän blokki oli myrkkyä vastustajalle.

– Kaikista parasta oli se, että vaikka vastustaja oli fyysisesti todella vahva, emme antaneet kaksinkamppailuissa periksi. Me oltiin inhottavia ja vastustaja alkoi jossain vaiheessa pikkuisen hermostuakin. Kaksinkamppailuista meille aukesi niitä paikkoja, joista tänään pystyimme myös viimeistelemään.

Pikkuhuuhkajat pelaa tänä vuonna vielä kaksi EM-karsintaottelua. 12. marraskuuta Suomi haastaa vieraskentällä Norjan ja 15. marraskuuta on vuorossa kotipeli Viroa vastaan. Tuo ottelu pelataan Kotkassa Arto Tolsa Areenalla.