Pikkuhuuhkajat upeaan voittoon! – Naatan Skyttä kaatoi Itävallan

© Kuva: Kalevi Hämäläinen

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka jatkui tiistai-iltana Tampereella Ratinassa, kun Itävalta matkasi Juha Malisen miehistön vieraaksi.

Pikkuhuuhkajat voitti ottelun maalein 3-1 ja nousi EM-karsintalohkossaan seitsemään pisteeseen. Kolmantena oleva Itävalta on kaksi pistettä edellä, mutta on pelannut yhden ottelun enemmän. Kroatia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki neljä otteluaan.

Tiistai oli kerrassaan upea päivä suomalaiselle maajoukkuejalkapalloilulle. Alle 19-vuotiaiden maajoukkue voitti Maltan vieraissa 1-0. Huuhkajat sen sijaan kaatoi Kazakstanin 2-0. Lue otteluraportti täältä.

Kaksijakoisin tunnelmin karsinnat aloittanut Suomi jäi viime viikolla tasapeliin Azerbaidžanin kanssa.

Tiistaina oli siten oiva mahdollisuus palata voittojen tielle ja pitää EM-lopputurnausunelmat hengissä.

Suomi aloitti ottelun hienosti. Aktiivisesti prässänneet isännät siirtyivät johtoon 19. minuutilla. Alkukaudella pienelle vastuulle ranskalaisessa Toulousessa jäänyt Naatan Skyttä sai pallon haltuunsa noin 40 metrin etäisyydellä Itävallan maalista, juoksi hetken eteenpäin ja laukoi pelivälineen vieraiden puolustuksen kautta verkkoon. 1-0.

19-vuotias Skyttä onnistui siten maalinteossa entisellä kotistadionillaan. Skyttä siirtyi talvella Ilveksestä Toulouseen.

Myös Itävallalla oli maalipaikkansa. Vieraat saivat pallon kertaalleen tolppaankin, mutta sitä lähemmäs Itävalta ei päässyt avausjaksolla.

Skyttä jatkoi hienoa iltaansa toisella jaksolla. Skyttä siirsi Pikkuhuuhkajat nimittäin kahden maalin etumatkalle 58. minuutilla. Taituri sai pallon haltuunsa boksin sisällä Daniel Håkansin syötöstä ja laukoi sen takanurkkaan. 2-0.

Itävalta ei kuitenkaan luovuttanut. Vieraat nousivat maalin päähän, kun Leo Greiml nousi korkeimmalle pääpallossa ja puski Itävallan kavennuksen.

Itävalta pääsi Greimlin maalin jälkeen paremmin otteluun mukaan ja nappasi pallonhallinnan itselleen. Se ei kuitenkaan haitannut Malisen miehistöä, sillä Oliver Antman pisti pelin pakettiin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Painava laukaus löysi tiensä takakulmaan. Osuma oli Antmanin ensimmäinen Pikkuhuuhkajissa.

Pikkuhuuhkajat jatkavat EM-karsintaurakkaansa marraskuussa. Silloin vastaan asettuvat Norja ja Viro.