Kazakstan isännöi Huuhkajia tiistaina Nur-Sultanissa MM-karsinnoissa.

Huuhkajat nappasi elintärkeän voiton maalein 2-0 ja nousi MM-karsintalohkossa kolmanneksi. Huuhkajat on toisena olevan Ukrainan kanssa tasapisteissä. Ukrainan maaliero on yhden osuman parempi.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva teki viisi muutosta avauskokoonpanoonsa viikonlopun Ukraina-tappion jälkeen.

Urho Nissilä, pelikiellossa Ukraina-ottelussa ollut Rasmus Schüller, Robert Ivanov, Albin Granlund ja Nicholas Hämäläinen nousivat avaukseen.

Ottelun avausjakso oli pelillisesti varsin tasainen. Huuhkajat hallitsi palloa, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan ennen avausjakson viimeistä kymmenminuuttista.

Kazakstan puolusti tiiviisti ja iski aktiivisesti vastaan, mutta isäntien maalipaikat jäivät olemattomiksi.

Huuhkajat sai huonoja uutisia avausjakson puolivälissä, kun avauskokoonpanossa ollut Joel Pohjanpalo sai pallontavoittelutilanteessa tärskyn ja näytti lyövän päänsä tekonurmikenttään.

Pohjanpaloa hoidettiin kentän pinnassa hetken aikaa ja kärki kykeni jatkamaan ottelua muutaman minuutin ajan, mutta joutui jättämään kentän 34. minuutilla. Kanerva otti Fredik Jensenin kentälle.

Jos Huuhkajien ensimmäisen puolituntisen peliesitystä oli helppo pitää aneemisena, ei samaa voi sanoa avausjakson viimeisestä vartista. Huuhkajat kykeni luomaan lukuisia maalipaikkoja. Aluksi Granlund sai loistopaikan boksin sisällä, mutta laukaus viuhui ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Granlund laukoi boksin rajalta pelivälineen ylärimaan.

Suomi siirtyi johtoon 45. minuutilla. Teemu Pukki sai pallon haltuunsa hieman onnekkaastikin maalin edustalla ja siirsi sen tyylikkäästi isäntien verkkoon. 1-0. Vain hetkeä myöhemmin Pukki onnistui toistamiseen maalinteossa, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
PUKKIPARTY #32! 🐐

Teemu Pukki jakaa nyt Suomen A-maajoukkueen maalitilaston kärkipaikkaa yhdessä Jari Litmasen kanssa! 👑 #Huuhkajat

Pukki teki Huuhkajat-historiaa välittömästi toisen jakson alussa. Nissilä laukoi napakasti boksin ulkopuolelta ja Kazakstanin maalivahti Igor Shatskiy torjui vedon eteensä. Pukki pääsi irtopalloon ensimmäisenä ja siirsi sen välittömästi verkon perukoille. 2-0.

Pukki nousi samalla Suomen A-maajoukkuehistorian parhaimmaksi maalintekijäksi 33 täysosumallaan. Jari Litmanen piti maaliennätystä hallussaan vuosikausia 32 maalillaan.

Litti on ohitettu! 👑

Teemu Pukki on tämän maalin myötä Suomen A-maajoukkueen paras maalipyssy kautta aikojen.

1. Teemu Pukki (33)
2. Jari Litmanen (32)

#Huuhkajat

Tunnin kohdalla Pukilla oli oiva paikka tehdä ottelun kolmas täysosuma. Shatskiy torjui Jensenin laukauksen, josta se kimposi takaisin Jensenille. Jensen syötti pelivälineen Nissilälle, joka jatkoi pallon Pukille, mutta kärjen laukaus noin viiden metrin etäisyydeltä pysähtyi isäntien puolustukseen.

Kanervan miehistö oli toisen jakson ensimmäiset 25 minuuttia selvästi Kazakstanin niskan päällä, mutta sen jälkeen pelitapahtumat tasoittuivat. Huuhkajat näytti ottavan jalan pois kaasulta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska siitä huolimatta Kazakstan ei päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Lukas Hradecký jäi täysin toimettomaksi toisella jaksolla.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Jensen pääsi läpi, mutta Augsburg-pelaajan laukaus viuhui reippaasti yli maalin.

Huuhkajien MM-karsintalohkon toisessa ottelussa Ukraina ja Bosnia-Hertsegovina iskevät yhteen myöhemmin tiistai-iltana. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 21.45.