Huuhkajat nappasi tiistaina elintärkeän voiton MM-karsinnoissa, kun Kazakstan kaatui Nur-Sultanissa pelatussa ottelussa 2-0-lukemin. Lue otteluraportti täältä.

Huuhkajien sankariksi nousi Teemu Pukki, joka teki ottelussa kaksi maalia ja nousi Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston ykköseksi ohi Jari Litmasen.

– Oli hieno kunnia ohittaa Litti ja saada ennätys nimiin. Hieno juttu, että se nyt tapahtui. Ehkä se vähän tuntui takaraivossa se ennätys, mutta en ottanut siitä stressiä, Pukki kertoi ottelun jälkeen etälehdistötilaisuudessa.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Litti on ohitettu! 👑

Teemu Pukki on tämän maalin myötä Suomen A-maajoukkueen paras maalipyssy kautta aikojen.

1. Teemu Pukki (33)
2. Jari Litmanen (32)

#Huuhkajat

Pukilla oli paikkoja useampaankin maaliin. Avausjakson lisäajalla hän toimitti pallon Kazakstanin verkkoon, mutta tilannetta oli edeltänyt paitsio. Toisella puoliajalla hänen laukaus lähietäisyydeltä pysähtyi isäntien puolustukseen.

– Itselläni oli muutama paikka tehdä lisää maaleja. Se harmittaa, kun oli mahdollisuus voittaa vielä suuremmilla lukemilla. Kolme pistettä on kuitenkin tärkein asia, Pukki muistuttaa.

[readmore from=Huuhkajat]

Pukki ei päässyt jahtaamaan hattutemppua ottelun loppuun saakka, sillä Markku Kanerva otti hänet vaihtoon reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Mutta mistä vaihtokomennus johtui?

– Vähän siinä lopussa alkoi pohkeet kramppaamaan. Kenttä varmaan oli osasyyllinen siihen, kun en ole tottunut pelaamaan kovalla alustalla. Ei siinä mitään sen pahempaa ollut, Pukki selvensi SuomiFutikselle.

Huuhkajat nousi voiton myötä tasapisteisiin lohkon kakkosena olevan Ukrainan kanssa. Viimeiset kaksi MM-karsintaottelua pelataan marraskuussa, jolloin Huuhkajat kohtaa vieraskentällä Bosnia ja Hertsegovinan sekä kotona Ranskan.

LUE MYÖS: