Huuhkajat palasi voittojen tielle MM-karsinnoissa kukistettuaan Kazakstanin tiistai-iltana Nur-Sultanissa 2-0. Lue otteluraportti täältä.

Teemu Pukki vastasi Huuhkajien maaleista.

Seuratasolla Norwichia edustava Pukki nousi samalla Suomen A-maajoukkuehistorian parhaimmaksi maalintekijäksi 33 maalillaan. Jari Litmanen piti ennätystä hallussaan vuosikausia tehtyään maajoukkueessa komeat 32 täysosumaa.

Pukki oli luonnollisesti iloinen mies V Sportin ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Tärkeät kolme pistettä. Unelma MM-kisoista on vielä elossa. Litin ohittaminen on totta kai sanoinkuvailematon fiilis, Pukki totesi hymyillen V Sportille.

Kazakstan-ottelun ensimmäinen puolituntinen oli Huuhkajilta varsin aneeminen, mutta sen jälkeen kentällä nähtiin käytännössä vain yksi joukkue. Pukki muistutti, ettei tekonurmella pelaaminen ole Huuhkajien pelaajille arkipäivää.

– Alku oli vaikea. Meistä ei kovin moni pelaa tekonurmella ja se vaatii aikaa. Yhdet treenit ehdittiin vetää. Sitten kun saimme pelimme käyntiin, olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Pidettiin myös Kazakstan aika hyvin poissa huippupaikoilta.

Huuhkajien MM-karsintaurakka päättyy marraskuun otteluihin. Huuhkajat vierailee aluksi Bosnia-Hertsegovinan isännöitävänä ja kohtaa Ranskan Olympiastadionilla 16. marraskuuta. Huuhkajat on parhaillaan karsintalohkossa kolmantena. Ukraina on maalieron turvin Huuhkajien edellä. Ukraina ja Bosnia iskevät yhteen myöhemmin tiistaina.

LUE MYÖS: