Helmarien Emmi Alasella on upeita muistoja edellisestä ottelusta Olympiastadionilla: ”EM-kenraalissa oli mahtava fiilis”

© Kuva: Juha Tamminen

Kahdella voitolla MM-karsinnat aloittanut Suomen naisten A-maajoukkue jatkaa karsintaurakkaansa tiistaina, kun Helsingissä vastaan asettuu Irlanti. SuomiFutis haastatteli ottelun alla puhelimitse Helmarien luotettavaa keskikenttäpelaajaa Emmi Alasta, joka teki myös yhden Suomen maaleista viime torstain 3-0-vierasvoitossa Georgiasta.

Vaikka lohkon altavastaajaksi povatusta Georgiasta heltisikin lopulta suhteellisen selvänumeroinen voitto, jäi Suomelle Alasen mielestä paljon parannettavaa.

– Emme voi olla tyytyväisiä ensimmäisen jakson pelilliseen esitykseen, mutta tärkein pointti tuosta pelistä oli se voitto. Onneksi saatiin tehtyä ensimmäinen maali jo ekalla jaksolla. Se ehkä vähän helpotti meidän pelaamista, Alanen arvioi.

– Täytyy myöntää, että pelialusta oli ihan älyttömän vaikea. Se kyllä toi omat haasteensa pallolliseen pelaamiseen.

Tiistain Irlanti-pelistä Alanen odottaa jo tosi kovaa sekä karsintojen kannalta erittäin tärkeää peliä.

– Odotan, että tempo tulee olemaan korkeampi kuin aikaisemmissa karsintapeleissä. Irlantihan on tosi fyysinen joukkue ja vaarallinen erikoistilanteissa.

Toimittaja kysyi, voidaanko sanoa suoraan Irlannin olevan Helmarien päävastustaja karsinnoissa, sillä onhan ennakkosuosikin viitta laskettu tukevasti kesän olympiafinalisti Ruotsin harteille. Alanen kuitenkin tähdensi, että päävastustajia on kaksi.

– Ruotsi ja Irlanti ovat kaksi päävastustajaa. Tämä tuleva peli on tosi tärkeä peli. Siitä kun saadaan kolme pistettä, niin näyttää tosi hyvältä.

Malttia pallolliseen pelaamiseen

Kuten Helmarien pelaajistosta usein muistutetaan, on hyvin yhteen hitsautunut puolustuslinja ja pitävä koko joukkueen puolustuspeli Suomen pelaamisen kulmakivi. Myös Alanen nosti sen ratkaisevana asiana esille, mutta voittoon vaaditaan toki onnistumisia myös toisessa päässä kenttää.

– Pallollisessa pelaamisessa meidän täytyy mennä paljon eteenpäin Georgia-pelistä. Kunhan saamme malttia ja rauhallisuutta siihen, niin ihan varmasti luomme myös maalipaikkoja, Alanen lupasi.

30-vuotias Alanen on 20 maalillaan naisten A-maajoukkuehistorian neljänneksi paras maalintekijä. Helmarien edellisen Olympiastadionilla pelatun ottelun hän muistaa hyvin siksikin, että Alanen teki kaksi maaottelumaaleistaan juuri tuossa pelissä, toistaiseksi ainoassaan Olympiastadionilla.

Päivämäärä oli 19.6.2013, joten edellisestä Stadikan pelistä on kulunut jo yli kahdeksan vuotta. Tuolloin pelattiin EM-kisojen kenraaliharjoitusta, ja peli Sveitsiä vastaan päättyi tasan 2-2. Alasen upean kaukolaukausmaalin voi katsoa alla olevasta klipistä, alkaen ajassa 0:44.

Juttu jatkuu klipin jälkeen.

– Totta kai odotan peliä kovasti, sillä siitä on niin pitkä aika, kun viimeksi olemme Olympiastadionilla pelanneet. Meillä oli siinä EM-kisojen kenraalissa ihan mahtava fiilis, ja yleisö antoi meille tosi paljon energiaa. On tosi hyvät muistot sieltä, Alanen totesi.

– On tosi mielenkiintoista päästä myös näkemään, minkänäköistä siellä stadionilla on. Totta kai myös omat fiilikset on hyvät, koska sillä kentällä on tullut onnistumisia. Silloin on aina mukava lähteä pelaamaan.

– Toivon, että peliin tulisi paljon katsojia, ja että heistä lähtisi paljon ääntä ja hyvää energiaa. Siitä me saadaan kentälle tosi paljon buustia.

Tulevana torstai-iltana suoritettavaan EM-kisojen alkulohkoarvontaan Alasella ei kummempia toiveita ole, joskin järjestäjämaa Englannin kanssa samaan lohkoon päätyminen ”voisi nostaa kisafiiliksen aika korkealle”.

– Varmasti tulee olemaan mahtavat kisat ja kaikki kisoissa pelaavat maat ovat erittäin kovia. Loppujen lopuksi ei sillä niin suurta väliä ole, keitä siinä lohkossa on. Jos haluaa menestyä, niin ne pelit täytyy voittaa, kokenut pelintekijä muistutti.

Ottelu Suomi-Irlanti alkaa tiistaina kello 18.15. Peliä voi seurata paitsi Olympiastadionilla, niin myös suorana Yle TV2:lta.

Heikki Kuparinen
Twitter: @Heykki80


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.