Huuhkajat jalkapallojuhlaan liki täydelle Olympiastadionille – ”Kaikki me ollaan haluttu ammattilaiseksi juuri tällaisten matsien takia”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi kohtaa lauantaina erittäin tärkeässä MM-karsintaottelussa Ukrainan Olympiastadionilla.

Liput ovat menneet kaupaksi todella kovaan tahtiin. Perjantai-iltana otteluun on myyty jo yli 28 000 lippua. Joitakin on vielä jäljellä, mutta nopeasti kannattaa toimia.

Huuhkajat lauantaina kapteenin ominaisuudessa nurmelle johdattava Lukas Hradecký on erittäin innoissaan ottelun alla. Hän näkee täyden katsomon eduksi myös puolustuslinjalle.

– Varmaan omalla puolustuksella on ainakin se etu, että eivät kuule kaikkea sitä ”turkua”, jota siellä huutelen. Kaikkihan me ollaan haluttu ammattilaisiksi juuri tällaisten matsien takia, Hradecký kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Glenin (Kamara) kanssa meillä on ollut tuuria, että olemme omissa seuroissamme päässeet jo valmistautumaan tähän katsojien paluuseen.

Kannattajia sanotaan usein ylimääräiseksi pelaajaksi kentällä ja myös Suomen tähtivahti allekirjoittaa tämän.

– Varmasti kaikki pelaajat saavat lisävirtaa. Se tuo mukanaan energiaa ja sähköä sekä aivan varmasti on suuri etu meille, sanoi Hradecky.

Myös Huuhkajien keskikentän kapellimestari Glen Kamara odottaa jo innolla lauantain kamppailua ja äänekästä suomalaisyleisöä. Kysyttäessä miten hän vertaisi esimerkiksi edustamansa Glasgow Rangersin paikalliskamppailuja Celticia vastaan ja Suomen pelejä, niin Kamara meni mietteliääksi.

– Glasgown paikallispelit ovat erityislaatuisia. Yli 50 000 ihmistä ja en varmasti pysty täysin kuvailemaan sitä tunnetilaa. Mahtavia tapahtumia, mutta pelaaminen Suomen maajoukkueessa on aina kunnia, Kamara vastasi SuomiFutiksen kysymykseen.

– Ne ovat upeita tapahtumia ja toivottavasti voimme tehdä kannattajamme onnellisiksi lauantaina.

Suomen maajoukkueen kannattajaryhmä SMJK kaavailee tiettävästi osoittavansa lauantaina näyttävästi tukensa Kamaralle, joka on joutunut kokemaan ikäviä täysin jalkapalloon kuulumattomia tapahtumia viimeisen reilun vuoden aikana.

– Olen aina saanut todella paljon tukea suomalaisilta ja arvostan sitä. Jos kannattajat minua aikovat muistaa jollain tapaa huomenna, niin olen siitä todella kiitollinen jo etukäteen. Kiitos!

Suomi-Ukraina alkaa lauantaina kello 19.00 Olympiastadionilla. Ottelun televisioi V sport jalkapallo, Elisa Viihde Viaplay ja Nelonen.