Katso video: Voi ei! – Huuhkajien maalivahti jäi erittäin niukasti sarjan kaikkien aikojen ennätyksestä

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalivahti Carljohan Eriksson oli piirtää nimensä Allsvenskanin historiankirjoihin tänään erittäin paksulla tussilla.

Mjällbyssä pelaava Eriksson piti maalinsa puhtaana sunnuntain IFK Göteborg -kamppailussa 28 minuutin ajan. Tuossa ajassa vieraiden Carl Johansson iski pallon ohi Erikssonin.

Katso maali alta. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Suomalaisvahti oli päästänyt maalin viimeksi 15. elokuuta. Allsvenskanin peliminuutteihin muunnettuna se tarkoittaa 793 minuuttia.

Ruotsin pääsarjan ennätys on Halmstadin Håkan Svenssonin nimissä. Hän piti maalinsa puhtaana vuosina 1999-2000 peräti 808 minuutin ajan.

Harmittavan lähellä siis käytiin. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Eriksson on pelannut aivan uskomatonta syksyä. Ennen Göteborg-ottelua suomalaisvahti piti nollapelin Allsvenskanissa kahdeksan kertaa peräkkäin.

Siellä välissä hän kävi nollaamassa myös Walesin Huuhkajien riveissä.

Ennätys jäi syntymättä, mutta näillä esityksillä Eriksson on nostanut oman markkina-arvonsa varmasti aivan eri tasolle. Mjällby jäi hurjan putken aikana itsekin nollille peräti neljästi, joten Eriksson on torjunut joukkueelleen useita sarjapisteitä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.