Lukas Hradecký asetti lauantain MM-karsintaotteluun selkeät tavoitteet: ”Ja ehkä vielä se kaupan päälle”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahtitilanne on tällä hetkellä parempi kuin kenties koskaan aiemmin.

Suurinta torjuntavastuuta Huuhkajissa kantava Lukas Hradecký pelaa isossa roolissa Bundesliigan suurseura Bayer Leverkusenissa, Jesse Joronen ja Niki Mäenpää toimivat seurojensa ykkösvahteina Italiassa ja upean A-maajoukkuedebyytin viime kuussa tehnyt Carljohan Eriksson loistaa Ruotsin pääsarjassa.

Hradecký pitää kovaa kilpailutilannetta positiivisena ongelmana. Hän kertoo saavansa inspiraatiota A-maajoukkueesta maaliskuusta lähtien sivussa olleesta Mäenpäästä, joka on 36-vuotiaana noussut Serie A -seura Venezian ykkösvahdiksi.

– Niki on ollut minulle se inspiraatio tuossa matkan varrella ja on sitä vieläkin. Tuon ikäisenä, kun pystyy ensinnäkin nousemaan yhteen Euroopan top4-liigoista ja pystyy pelaamaan siellä tuolla tasolla, niin se antaa minullekin toivoa, että vielä on omaakin uraa se kolme, neljä, viisi vuotta edessä, Hradecký letkautti.

– Tässä pitää vähän itsekin vanhana koirana näyttää mallia, kun tuolta on tulossa tällaisia nuoria koiria, kuten Saku [Carljohan Eriksson], joka on viimeksi päästänyt maalin varmaan silloin kuin minulla oli murrosikä.

Hradecký on nauttinut alkukauden aikana pelaamisesta. Lauantain Ukraina-otteluun tavoitteet ovat selkeät.

– Jalkapallo on tällä hetkellä tosi kivaa ja tässä on ollut hienoja matseja Glasgow’ssa sekä Saksassa myöskin, Hradecký kertoo.

– Toivottavasti jalkapallon kivuus jatkuu huomenna ja saadaan joukkueena voitto, ja ehkä siihen sitten vielä nollapeli kaupan päälle.

Suomi-Ukraina alkaa lauantaina kello 19.00 Olympiastadionilla. Ottelun televisioi V sport jalkapallo, Elisa Viihde Viaplay ja Nelonen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.