Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Park Ji-sung toivoo, että seuran kannattajat lopettavat hänelle omistetun laulun laulamisen otteluissa.

Unitedissa aikanaan seitsemän vuotta pelannut Park, 40, sanoi seuran virallisessa podcastissa, että laulu on loukkaava, koska siinä annetaan ymmärtää, että hänen kotimaassaan Etelä-Koreassa syödään koiranlihaa. Parkin mukaan kyseessä on negatiivinen stereotypia, josta halutaan eroon.

– Se kyseinen sana (koiranliha) on todella epämukava korealaisille, ja olen todella pahoillani nuorempien pelaajien puolesta, jotka ovat kuulleet tuollaisen laulun.

– Asiat ovat muuttuneet Koreassa paljon. Historiallisesti pitää paikkaansa, että olemme syöneet koiranlihaa, mutta nykyään varsinkin nuorempi sukupolvi todella vihaa sitä. Kulttuuri on muuttunut.

– Pyydän todella, että kannattajat lopettavat sen sanan laulamisen. Se vaivaannuttaa korealaisia, kun he kuulevat sen. On aika lopettaa.

Park pelasi Manchester Unitedissa yli 200 ottelua ja voitti seurassa muun muassa neljä Valioliigan mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan. Etelä-Korean A-maajoukkueessa hän esiintyi tasan sata kertaa.