Bayern Münchenin ranskalaispuolustaja Lucas Hernándezilla on ollut viime viikkoina hikiset paikat. Maailmanmestaria uhkasi puolen vuoden vankilareissu, kun hänen todettiin rikkoneen lähestymiskieltoaan.

Keskiviikko toi Hernándezille kuitenkin hyviä uutisia. Madridilainen oikeusistuin päätti, että puolen vuoden vankilatuomio vaihtuu neljän vuoden ehdonalaiseen. Se merkitsee, että Hernándezin on pitäydyttävä seuraavien neljän vuoden ajan täysin nuhteettomana Espanjassa, sillä seuraavasta rikoksesta häkki heilahtaisi.

Lisäksi Hernándezille langetettiin 240 arvoltaan 400 euron päiväsakkoa. Maksettavaa kertyy siis yhteensä 96 000 euroa.

Oikeuden päätös Hernándezin anomukseen tuli jokseenkin viime hetkellä. Ellei päätöstä olisi tehty ajoissa, olisi Hernándezin pitänyt astua torstaina vankilaan puolen vuoden tuomiotaan lusimaan. Jos näin pitkälle olisi menty, olisi Hernández saanut kärsiä rangaistuksensa itse valitsemassaan espanjalaisessa vankilassa.

Koko lähestymiskieltosotku ja sitä seurannut tuomio on jokseenkin eriskummallinen. Lähestymiskielto langetettiin Hernándezille ja hänen silloiselle naisystävälleen – ja nykyiselle vaimolleen – jo helmikuussa 2017. Hernández pelasi vielä silloin Atlético Madridissa. Pari riiteli tuolloin rajusti ja vietti yön putkassa. Oikeus määräsi tuolloin kumpaisenkin tahollaan molemminpuoliseen kuuden kuukauden lähestymiskieltoon sekä yhdyskuntapalveluun.

[readmore from=Hernandez-Lucas]

Pariskunta kuitenkin löysi pian keskenään taas sovun ja päätti matkustaa yhdessä Las Vegasiin – jossa he vieläpä menivät matkan aikana naimisiin. Ongelma oli, että matka tapahtui tuon kuuden kuukauden aikana ja Hernández rikkoi siten lähestymiskieltoaan. Puolisoa olisi odottanut muuten sama kohtalo, mutta hänen lähestymiskieltonsa ei ollut tuolloin vielä virallinen eikä sitä oltu ilmoitettu Nevadan viranomaisille.

Alkuperäinen tuomio Hernándezille langetettiin tapauksesta jo vuonna 2019 Madridissa. Nyt olisi siis ollut tuomion täytäntöönpanon aikana, mutta oikeuden hyväksyttyä Hernándezin vetoomuksen selviää hän siten tuntuvilla sakoilla ja ehdonalaisella.

Lähteet: Marca ja Transfermarkt