Tätä mieltä Jürgen Klopp on Newcastlen uusista omistajista: ”Miksi se hyväksyttiin?”

© Kuva: Getty Images

Saudi-Arabian julkinen investointirahasto PIF on tätä nykyä Newcastlen suurin omistaja. PIF omistaa noin 80 prosenttia seurasta. PIF lunasti valtaosan seurasta itselleen viime viikolla yli 300 miljoonalla eurolla.

Newcastlen uudet omistajat tekevät seurasta maailman rikkaimman.

Newcastlen omistajanvaihdos on herättänyt luonnollisesti paljon kritiikkiä jalkapalloa seuraavassa maailmassa.

Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salman on PIF:n johdossa. Bin Salmanin epäillään tilanneen Saudi-Arabian johtoa kritisoineen toimittaja Jamal Khashoggin murhan syys-lokakuun vaihteessa 2018. Khashoggi joutui paloittelumurhan uhriksi Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp käväisi lehdistötilaisuudessa perjantaina. Toimittajat tiedustelivat Kloppin mielipidettä Newcastlen uusista omistajista.

– En halua puhua tästä liikaa, mutta meillä ei voi olla kahta erilaista mielipidettä liittyen huoliin Saudi-Arabian ihmisoikeuksista. Siitä ei ole kysymystäkään. Miksi Newcastlen omistajanvaihdos hyväksyttiin? En voi sanoa siitä sen enempää. Muiden ihmisten pitäisi vastata siihen, Klopp totesi.

Kloppin mukaan on selvää, että Newcastle nousee jalkapallon huipulle tulevaisuudessa.

– Jos puhumme ainoastaan jalkapallosta, niin Newcastlesta tulee ajan saatossa todellinen huippuseura. Se on kolmas seura, jonka tiedän kuuluvan valtiolle ja yhdelle maailman rikkaimmista perheistä. Uusi omistajaporras avaa Newcastlelle paljon mahdollisuuksia. Koko maailma oli Superliigaa vastaan. Tämä on käytännössä kuin Superliiga, mutta vain yhdelle seuralle. Newcastle varasi itselleen lipun jalkapallon kärkikahinoihin seuraavaksi 20-30 vuodeksi.

Lähde: MARCA