Helmarien päävalmentaja Anna Signeul julkisti keskiviikkona Suomen kokoonpanon lokakuun MM-karsintaotteluihin Georgiaa ja Irlantia vastaan. Pelaajaryhmä oli tälläkin kertaa varsin yllätyksetön ja muuttumaton, eikä uusia nimiä listalla ollut yhtään.

Yksi yllättävä uusi pelaaja saattaa kuitenkin lähitulevaisuudessa Helmarien paidassa kentälle juosta. Signeul paljasti keskiviikkona Svenska Ylelle, että hän tarkkailee kiinnostuneena Åland Unitedin maalipyssyn Cassandra Korhosen edesottamuksia (Ylen juttu löytyy täältä).

23-vuotiaalla Korhosella on sekä Ruotsin että Suomen kansalaisuus. Hänen äitinsä on suomalainen, ja samoin ovat isän vanhemmat. Korhonen on pelannut otteluita sekä Ruotsin alle 17-vuotiaiden että alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, ja pelasi tänä vuonna ensimmäisen kautensa synnyinmaansa Ruotsin ulkopuolella.

Hyvin kausi menikin, sillä Korhonen sijoittui Kansallisen Liigan maalitilastossa toiseksi tehtyään 21 maalia 23 ottelussa. Tehokkaampi oli vain viisi maalia enemmän mestarijoukkue KuPS:lle tehnyt pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi. Ensi kaudelle Korhonen on vaihtamassa uuteen seuraan.

– Hän (Korhonen) on ollut tutkallani jo viime kaudesta lähtien, kun hän pelasi vielä Uppsalassa. Hänen tilanteensa on samankaltainen kuin Roosa Ariyon. Jos kutsumme hänet mukaan, teemme sen siksi, että hän tulee jäädäkseen. Emme anna hänelle kilpailullista ottelua vain siksi, että varmistaisimme hänen pelaamisensa Suomen maajoukkueessa. Se olisi minusta väärin, Signeul kommentoi.

LUE MYÖS: ”En ole huolissani” – Helmarien valmentaja Anna Signeul kommentoi kapteeninsa roolia seurajoukkueessa, paluuta Olympiastadionille ja tulevia karsintapelejä

Vielä kaudella 2020 Korhonen pelasi kovatasoista Damallsvenskania, josta Suomen A-maajoukkueessa on useita, useita pelaajia. Tuolloin hänen saldonsa oli neljä maalia 19 sarjaottelussa.

– Lapsena puhuin suomea ja osasin sitä enemmän. Osaan vieläkin jonkin verran, mutten ole tarpeeksi luottavainen sen suhteen, että puhuisin sitä paljon, Korhonen sanoi pelaajayhdistys JPY:n kotisivuilla julkaistussa haastattelussa elokuussa sen jälkeen, kun hänet oli äänestetty Kansallisen Liigan heinäkuun pelaajaksi.

Toinen pelaaja, johon Signeul viittasi, oli siis 27-vuotias hyökkääjä Roosa Ariyo. TiPS:n entinen kapteeni pelasi kaksi viimeistä Kansallisen Liigan kautta maali per peli -saldolla: vuonna 2020 syntyi kuusi maalia kuudessa ottelussa ennen kuin polvivamma päätti kauden, ja tänä vuonna yhdeksän maalia yhdeksässä pelissä ennen kuin Ariyo siirtyi kesällä Espanjan pääsarjaseura UD Granadilla Tenerifeen.

[readmore from=Helmarit]

Ariyon isä on nigerialainen ja hän sai kesäkuussa kutsun Nigerian A-maajoukkueen harjoitusotteluihin. Koska kyseessä eivät olleet kilpailulliset ottelut, on Ariyollakin yhä mahdollisuus vaihtaa myös Suomen paitaan.

– Nigerian maajoukkue oli tosi kiva kokemus, mutta haluaisin myös kokeilla Suomen maajoukkueessa. Ensi vuonna pelataan EM-kisat, tavoitteeni on, että pelaisin silloin Suomen paidassa. Mutta jos sinne ei tule kutsua, niin onhan Nigeriallakin MM-kisoja ja muita kansainvälisiä pelejä, joihin osallistua, Ariyo kommentoi tilannettaan heinäkuussa Ylelle.