AC Milan jatkoi sunnuntaina loistavaa alkukauttaan voitettuaan AS Roman Stadio Olimpicolla 2-1.

Napoli ja AC Milan ovat tasapisteissä Serie A:n kärjessä. Kummatkin ovat voittaneet alkukaudella kymmenen ottelua ja pelanneet yhden tasapelin. Kolmantena oleva Internazionale on jäänyt jo seitsemän pisteen päähän kaksikosta.

Juventus on yhdeksäntenä 16 pisteen päässä Napolista ja AC Milanista.

40-vuotias Zlatan Ibrahimovic vastasi ottelun avausmaalista. Ibrahimovic laukoi vieraat johtoon 25. minuutilla vapaapotkusta. AS Roman kannattajat vihelsivät Ibrahimovicille toistuvasti, kun konkarikärki koski palloon. Se motivoi Ibrahimovicia.

– Tarvitsen vihellyksiä. Ne saavat minut tuntemaan olevani elossa. Mitä enemmän minulle vihelletään, sitä elävämmältä minusta tuntuu. Kaikkien näiden vuosien jälkeen vihellykset saavat minut edelleen tunteelliseksi. Adrenaliini kuuluu jalkapalloon, Ibrahimovic totesi.

Italialaismedioiden mukaan Ibrahimovicin vapaapotkulaukaus lähti sadan kilometrin tuntinopeudella kohti AS Roman maalia. Kärjen mukaan laukausta voi pitää hitaana.

– Se oli varsin hidas laukaus. Normaalisti laukaukseni menevät 200 kilometrin tuntinopeudella, mutta tässä iässä lauon aiempaa hitaammin. Teen harvoin vapaapotkuista maaleja, mutta tykkään yllättää ihmisiä. Sinun on aina yritettävä sitä. Epäonnistumiset ovat osa onnistumista.

Ibrahimovicin mukaan AC Milanilla on selvä tavoite. Se on Serie A:n mestaruus. Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt Ibrahimovic on pelannut Serie A:ssa viidessä ottelussa yhteensä alle 200 minuuttia, eli reilut kaksi täyttä ottelua, mutta on silti onnistunut kolmesti maalinteossa ja antanut kaksi maalisyöttöä.

– Yritämme voittaa Serie A:n mestaruuden. Uskomme siihen. Tähän asti olemme pelanneet hyvin, mutta kausi on pitkä ja tarvitsemme jatkuvuutta. Vielä on aikaista.

Lähde: MARCA