Italian Serie B:ssä pelaava Brescia on vapauttanut suomalaisen Simon Skrabbin sopimuksestaan. Skrabbin aika Italiassa jäi pettymykseksi.

Skrabb, 26, siirtyi Italiaan tammikuussa 2020 ruotsalaisesta IFK Norrköpingistä. Brrescia pelasi tuolloin vielä Serie A:ssa ja Skrabbista maksettiin arviolta noin 1,5 miljoonan euron siirtokorvaus. Skrabb teki Brescian kanssa 3,5-vuotisen sopimuksen, joka olisi ollut voimassa aina kesään 2023 saakka.

Aika Italiassa oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Loukkaantumiset ja vähäinen peliaika sotkivat suomalaisen suunnitelmia ja Skrabb putosi myös Huuhkajien pelaavasta ryhmästä pois.

Skrabb oli vakiokalustoa Huuhkajien kokoonpanossa vielä EM-karsinnoissa, ja hän pelasi muun muassa EM-kisapaikan varmistaneessa Liechtenstein-ottelussa. Siirron jälkeen Skrabb ei ole enää saanut kutsuja A-maajoukkueeseen.

[readmore from=skrabb-simon]

Brescian paidassa tilille kertyi lopulta vain 21 ottelua, joista kymmenen peliä Serie A:ssa, kymmenen Serie B:ssä ja yksi Italian cupin ottelu. Minuutteja kertyi lopulta yhteensä vain 578 ilman tehomerkintöjä.

Huhut olivat viemässä Skrabbia viime helmikuussa takaisin Ruotsin Allsvenskaniin, mutta siirtoa ei lopulta tapahtunut. Nyt Skrabb on vapaa neuvottelemaan uudesta sopimuksesta ilman siirtokorvausta. Osoitteeksi uumoillaan Allsvenskania tai jopa Veikkausliigaa.

Brescia johtaa tällä hetkellä Serie B:tä. Brescian ykkösmaalivahti on Jesse Joronen, joka on tällä kaudella pelannut 11 sarjaottelua, joista viidest oma maali on pysynyt puhtaana.