Lähde: Ranskan kannattajia estettiin levittämästä mielenilmauslakanaa stadionilla

© Kuva: Getty Images

Ranskan maajoukkueen kannattajat suunnittelivat levittävänsä mielenilmauslakanan lauantain MM-karsintaottelussa Kazakstania vastaan, mutta Parc des Princesin järjestyksenvalvojat estivät suunnitelman. Bannerilla oli tarkoitus vastustaa FIFA:n suunnitelmia muuttaa MM-kisat pelattaviksi kahden vuoden välein.

Kannattajaryhmän johtaja Fabien Bonnet selitti, että viestillä oli tarkoitus vastata FIFA:n väitteisiin, että fanit olisivat uudistuksen puolella. Lakanaa oli tarkoitus pitää esillä vain vähän aikaa ottaen huomioon ottelun tunteikkaan ajankohdan. Peli pelattiin Pariisin vuoden 2015 terrori-iskujen vuosipäivänä. Iskua muisteltiin monissa eri tapahtumissa ympäri Pariisia.

Lakanassa luki ”#No2YearWorldCup”. Bonnet kertoi, etteivät kannattajat pyytäneet sen esittämiselle lupaa etukäteen, sillä sen sanoma ei ollut muuten erityisen kriittinen, kuten esimerkiksi joskus käytetyillä ”Fifa Mafia” -lakanoilla.

Järjestyksenvalvojat huomasivat MM-kisa-aiheisen lakanan, kun he päättivät tutkia kannattajien reput sen jälkeen, kun fanit olivat levittäneet Pariisin iskujen uhreille omistetun bannerin. Aluksi sekin meinattiin ottaa pois, mutta järjestyksenvalvojat antoivat sen näkyä huomattuaan, mistä viestissä oli kyse.

Ranska kohtaa tiistai-iltana viimeisessä MM-karsintaottelussaan Suomen. Ottelu alkaa Helsingin Olympiastadionilla kello 21.45.

Lähde: Get Football News France


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.