Lähde: Pelaajalegenda haluaisi uuden valmennuspestinsä aluksi napata nuoren tähden lontoolaisesta ex-seurastaan

© Kuva: Getty Images

Ukrainalainen pelaajalegenda ja samalla maansa kaikkien aikojen suurin jalkapalloilija Andrei Shevtshenko otti uuden haasteen vastaan.

Ex-hyökkääjä jätti pestinsä Ukrainan A-maajoukkueen peräsimessä kesän EM-kisojen jälkeen. Huuhkajien kanssa samassa MM-karsintalohkossa olevan Ukrainan vetovastuun otti Oleksander Petrakov.

Shevtshenko sen sijaan lähti rakentamaan valmentajan uraansa hyvin samantyylisiä askelmia pitkin kuin pelaajaurallaan. Hän valmensi peliuransa päätyttyä Ukrainan maajoukkueessa ensin apuvalmentajana ja sitten päävastuussa.

Nyt Shevtshenko otti ensimmäisen seurajoukkuehaasteen vastaan, kun hänestä tuli Serie A -joukkue Genoan uusi päävalmentaja.

Ja ne yhtäläisyydet? Shevtshenko siirtyi kesällä 1999 Kiovan Dynamosta AC Milanin riveihin. Loppujen lopuksi mennään todella lähelle vielä. Milanon ja Genovan välinen etäisyys on vain 120 kilometria.

Polku on viitoitettu ja jos se kulkisi peliuran suuntaviivoja, niin Genoan jälkeen ukrainalaistähti luotsaa Valioliiga-joukkuetta. Shevtshenko siirtyi Milanosta Lontooseen ja Chelsean riveihin vuonna 2006.

Genoa-pestinsä aluksi hän aikoo hankkia yhden pelaajan ex-seurastaan. Chelsean vikkeläkinttuinen yhdysvaltalainen Christian Pulisic, on ukrainalaisen tähtäimessä.

Tämä ei ole jatkuvien pienien vaivojensa vuoksi saanut vakiinnutettua asemaansa Thomas Tuchelin valmentamassa tähtisikermässä.

Shevtshenko haluaa 23-vuotiaan Pulisicin Italiaan ensimmäisenä profiilihankintanaan jo tammikuussa. Yhdysvaltalaisen sopimus Lontooseen päättyy vasta kesällä 2024, joten nähtäväksi jää millaiseen tarjoukseen Genoa-pomo lopulta päätyy.

Christian Pulisicin aika Lontoossa ei ole sujunut aivan niin hyvin, kuin mies itsekin varmasti odotti. Getty Images.

Lähteet Il Secolo XIX, AS

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!