Kahden suomalaispelaajan Orange County SC on selvittänyt tiensä pohjoisamerikkalaisen USL:n loppuotteluun. Orange County varmisti USL:n läntisen konferenssin mestaruuden voitettuaan sunnuntain vastaisena yönä pelatussa konferenssifinaalissa San Antonio FC:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Viikon päästä pelattavassa USL:n loppuottelussa Orange County kohtaa Tampa Bay Rowdiesin.

Orange Countyn pelaajalistoilla ovat suomalaisista 24-vuotias Mikko Kuningas ja 30-vuotias Eero Markkanen. Markkanen teki alkukauden aikana Orange Countylle neljä maalia 14 ottelussa, mutta ei ole pelannut sitten heinäkuun 25. päivän. Kuninkaalle on puolestaan kertynyt yhteensä 32 ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi ja syöttänyt neljä maalia.

Rankkarikisavoitto oli Orange Countylle playoffeissa jo toinen perättäinen. Viikko sitten pelatussa sarjan puolivälierässä Kuningas tuli kentälle 76. peliminuutilla. Suomalainen oli rankkarikisassa joukkueensa ensimmäinen laukoja, ja onnistui yrityksessään, kuten häntä seuranneet kaikki viisi Orange Countyn muutakin pelaajaa.

Tämän viikonlopun välierässä Kuningas oli avauskokoonpanossa ja pelasi 74 minuuttia. Tällä kertaa hänen rangaistuspotkuosaamistaan ei siis voitu hyödyntää. Nytkin Orange Countyn onnistumisprosentti oli silti sata, sillä kaikki viisi yrittäjää onnistuivat, ja Orange County voitti rankkarikisan 5-3. Molemmissa rankkarikisoissa Orange Countyn maalia on vartioinut seuran tämän kauden ykkösvahti, kaksi viime kautta FC Lahden maalilla pelannut saksalainen Patrick Rakovsky.

Mikko Kuningas oli otteluraportin mukaan konferenssifinaalissa hyvin esillä sekä maalipaikkojen järjestäjänä että viimeistelyn yritttäjänä itsekin. Yhden Kuninkaan laukauksen San Antonion maalivahti torjui, ja yksi hänen antamansa kulmapotku oli hyvin lähellä johtaa maaliin.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

BYYRI

@Byyri
Mikko Kuningas ja Eero Markkanen 💪🏼🇫🇮

#veikkausliiga #Huuhkajat

Orange County SC

@orangecountysc
BEST OF THE WEST 🏆

#ForCounty

32 joukkueen USL on Yhdysvaltain ja Kanadan toiseksi korkein ammattilaissarja MLS:n jälkeen. Runkosarjamenestyksensä perusteella Orange County ei liene ollut playoffien suursuosikkeja, sillä peräti kahdeksan joukkuetta keräsi sitä enemmän pisteitä. Finaalivastustaja Tampa Bay Rowdies voitti runkosarjan. USL:n loppuottelupaikka on Orange County SC:n historian ensimmäinen.

USL:n kolmas suomalaispelaaja Petteri Pennanen pelasi Sacramento Republicin paidassa 22 ottelua, joista valtaosan joukkueensa kapteenina. Sacramento ei selviytynyt pudotuspeleihin. Yhden maalin syöttänyt Pennanen ei jatka Sacramentossa enää ensi kaudella, vaan on jo hyvästellyt joukkueen.