”Tämä peli olisi voinut päättyä 10-10” – Robin Lod johdatti joukkueensa MLS:n playoffeihin, moni suomalainen jäi rannalle

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien luottopelaaja Robin Lod onnistui maanantain vastaisena yönä maalinteossa, kun Minnesota United haki äärimmäisen tärkeän tasapelipisteen Los Angelesista MLS:n runkosarjan päätöskierroksella. Vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu LA Galaxy-Minnesota United päättyi numeroihin 3-3, mutta Lodin mielestä maaleja olisi voinut tulla enemmänkin.

– Minun mielestäni tämä peli olisi helposti voinut päättyä 10-10. Minusta tuntuu, että molemmilla joukkueilla oli runsaasti tilaisuuksia tehdä maaleja tässä ottelussa. Onneksi kolme oli meille riittävästi, Lod kommentoi pelin jälkeen.

Läntisen konferenssin pudotuspelikamppailu meni äärimmäisen tiukaksi. Kun playoff-paikka oli tarjolla seitsemälle parhaalle, päätyivät neljä joukkuetta sijoilla 5-8 pisteen sisälle. Lyhyin korsi jäi LA Galaxylle, joka putosi playoffeista vain maalieron turvin verrattuna Real Salt Lakeen. Minnesotan kausi puolestaan jatkuu pudotuspeleissä sen oltua runkosarjassa konferenssinsa viides.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

Robin Lod viimeisteli maalinsa irtopallosta takatolpalla ja tuuletti maaliaan jo tavaramerkikseen muodostuneella jousipyssytuuletuksella – kenties viittauksena nimestään juontuvaan sanaleikkiin? Lodin maalilla Minnesota siirtyi 2-0-johtoon 34. peliminuutilla.

LA Galaxyn supertähti Chicharito teki joukkueensa kirivaiheessa kaksi maalia, mutta voittoon ja pudotuspelipaikkaan asti meksikolainen ei onnistunut Galaxya nostamaan. Minnesotan suuria sankareita oli maalivahti Tyler Miller, joka torjui ottelussa seitsemän kertaa. La Galaxyn maalivahdille ei torjuntoja rekisteröity.

Lod tuli ottelussa vaihtoon lisäajan kuudennella minuutilla. Minnesotan toinen suomalainen Jukka Raitala seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä. Raitala on jäänyt ilman peliminuutteja jo 11 Unitedin ottelussa peräkkäin ja on pelannut seurajoukkueessa viimeksi syyskuun puolivälissä. LA Galaxyn laitapuolustaja Niko Hämäläinen aloitti ottelun vaihdossa, mutta tuli kentälle 39. minuutilla.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Minnesota United kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vieraskentällä Portland Timbersin. Ottelu pelataan 20. marraskuuta.

Minnesotan pelaajista peräti neljä lähtee seuraavaksi maajoukkuetehtäviin – Lod ja Raitala Suomen paitaan, Michael Boxall Uuden-Seelannin maajoukkueeseen ja Romain Metanire Madagaskarin maajoukkueen mukaan. Nelikolla tulee kiire palata takaisin edustustehtävien jälkeen pudotuspelejä varten.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

Lod ja Raitala ovat ainoat suomalaiset MLS:n Super Cupissa. Kuten todettua, Hämäläisen LA Galaxy jäi pudotuspeleistä täpärästi ulos, joten Hämäläisen seurajoukkuekausi on ohi. Sama kohtalo oli Lassi Lappalaisen CF Montréalilla, joka jäi pudotuspelipaikasta kaksi pistettä. Alexander Ringin Austin FC ei ollut pudotuspelipaikkaa lähelläkään, vaan jäi läntisessä konferenssissa toiseksi viimeiseksi.

Robin Lodin saldo 23 runkosarjaottelussa oli yhdeksän maalia ja neljä maalisyöttöä. Maalimäärä on Lodin ammattilaisuran uusi yhden kauden ennätys. Hänen sopimuksensa Minnesotan kanssa kattaa myös ensi kauden. 33-vuotias Jukka Raitala pelasi kaikkiaan yhdeksässä ottelussa ilman tilastomerkintöjä. Raitalan sopimus umpeutuu tämän vuoden päätteeksi.

Englantilaisesta QPR:stä elokuussa LA Galaxyyn lainattu Niko Hämäläinen sai Kaliforniassa runsaasti luottamusta pelaten kaikkiaan 14 ottelussa, joista kymmenessä täydet minuutit. Tehomerkintöjä Hämäläinen ei saanut. Hänen lainasopimuksensa päättyi viime yön otteluun.

23-vuotias Lassi Lappalainen kärsi kauden aikana loukkaantumisista, mutta pelasi kuitenkin 15 ottelussa (yksi maali ja yksi maalisyöttö). Lappalainen ei pelannut päätöskierroksella.

Austin FC:n kapteeni Alexander Ring pelasi läpi kauden täysiä 90-minuuttisia. Väliin jäi vain kolme peliä, joista kaksi pelikiellon takia. Ring teki 31 ottelussa neljä maalia ja syötti kolme osumaa. Kyseessä oli 30-vuotiaalle suomalaiselle jo kolmas peräkkäinen neljän maalin kausi MLS:ssä. Ringin sopimus päättyi tähän kauteen.

Runkosarjan päätöskierros merkitsi myös suuria jäähyväisiä, sillä MLS:n kaikkien aikojen maalintekijä, 38-vuotias Chris Wondolowski ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. Wondolowoskin joukkue San Jose Earthquakes ei selviytynyt pudotuspeleihin. 35 A-maaottelua USA:n paidassa pelannut Wondolowski voitti kahdesti MLS:n maalikuninkuuden (vuosina 2010 ja 2012) ja kahdesti sarjan mestaruuden (2006 ja 2007).

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

Haikeita jäähyväisiä vietettiin sunnuntai-iltana myös naisten ammattilaissara NWSL:ssä, sillä lajilegenda Carli Lloyd pelasi komean uransa vihoviimeisen ottelun Gotham FC:n hävittyä pudotuspeliottelunsa. Helmarien Natalia Kuikka pelaa edelleen joukkueensa Portland Thornsin kanssa NWSL:n välierissä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!