Corinthiansia nykyisin edustava laitahyökkääjä Willian sanoo, että hän halusi lähteä Arsenalista jo kolmen kuukauden jälkeen.

Willian, 33, siirtyi Arsenaliin kesällä 2020 paikallisvastustaja Chelseasta, jossa hänen sopimuksensa päättyi edeltävään kauteen. Hän solmi Arsenalin kanssa kolmevuotisen sopimuksen, mutta vietti lontoolaisseurassa lopulta vain yhden kauden.

Brasilialaislaituri pelasi Arsenalissa 31 ottelua. Hän onnistui maalinteossa kerran ja tarjoili seitsemän maalisyöttöä, mutta hän sai tasaisin väliajoin kritiikkiä esityksistään.

Lopulta Willian oli valmis purkamaan sopimuksensa. Asioiden jouduttamiseksi hän luopui jäljelle jääneiden sopimusvuosiensa palkoista, jotta pääsisi jatkamaan uraansa kotimaassaan.

– En ollut onnellinen, siksi en pelannut hyvin. En halua mennä yksityiskohtiin, mutta en ollut onnellinen, kommentoi Willian FIVE:n haastattelussa.

– Seuraan saapuessani olin onnellinen. Olin alusta asti motivoitunut ja halusin pärjätä hyvin.

– Kolmen kuukauden jälkeen sanoin agentilleni: ”Pyydän, haluan täältä pois”. En halua puhua seurasta pahaa, koska se on iso seura, jolla on iso historia jalkapallossa. Siellä on pelannut isoja pelaajia, ja se on iso seura, mutta se ei toiminut. Ne olivat tietysti urani vaikeimpia aikoja.

– Luovuin isoista rahoista. Raha ei ole tärkein asia elämässä, ihmisen on oltava onnellinen. Aamulla herätessä pitää olla sellainen tunne, että haluaa mennä harjoituksiin.

– Minulla ei ollut sitä, joten sanoin itselleni, perheelleni ja vaimolleni, että ”En voi jäädä tänne, en ole onnellinen täällä. Minun on lähdettävä täältä jollain keinolla”.

– Minusta ei ole reilua jäädä johonkin, jos jää sinne vain rahan takia.

Brasilian A-maajoukkueessa 70 kertaa esiintynyt Willian voitti Chelseassa muun muassa kaksi Valioliigan mestaruutta ja kertaalleen Eurooppa-liigan, FA Cupin ja liigacupin.