Dortmund hävisi lauantaina vieraskentällä Hertha Berlinille lukemin 2-3. Samalla ero Bundesliigan kärkipaikalla majailevaan Bayern Müncheniin säilyi yhdeksässä pisteessä.

Berliinissä nähtiin sellainenkin harvinaisuus, että Dortmundin norjalainen ihmemies Erling Håland ei onnistunut maalinteossa.

Norjalaiskärki on Euroopan kuumimpia nimiä siirtomarkkinoilla. Håland on yhdistetty liki kaikkiin maanosan suurseuroihin viimeisen puolen vuoden aikana.

Tähtihyökkääjän sopimuksessa aktivoituu 75 miljoonan euron ulosostopykälä kesällä. Se on valtava summa, mutta huippujalkapallon nykymaailmassa silti suorastaan alennusmyyntihinta.

Dortmund on toistuvasti kertonut haluavansa edelleen pitää Hålandin. Myös norjalainen on kertonut jatkon olevan mahdollinen.

Seuran urheilutoimenjohtaja Michael Zorc keskusteli aiheesta Skyn haastattelussa.

– Totta kai me haluaisimme hänen jäävän tänne vielä kesänkin jälkeen. Ei meidän ole pakko luopua Erlingistä. Ei edes taloudellisista syistä.

– Hän saattaa silti vaihtaa maisemaa, jos tietyt ehdot täyttyvät. Aiomme keskustella hänen kanssaan seuraavien viikkojen aikana.

Zorc korostaa, että Dortmundilla on pitkä sopimus tähtipelaajansa kanssa. Aloitteen tekeminen jää siis hänen mukaansa Hålandin harteille.

Norjalaiskärkeä on huhuttu kaikista vahvimmin Real Madridiin ja molempiin Manchesterin joukkueisiin.