Norjan Eliteserienissä jäi auki niin mestaruus, mahdollinen europaikka kuin putoajatkin, kun sarjasta on pelaamatta enää yksi kierros. Se pelataan kokonaisuudessaan ensi sunnuntaina 12. joulukuuta.

Kiinnostavin kamppailu sekä yleisesti ottaen että suomalaisittain oli tänä sunnuntaina sarjakärjen ja sarjajumbon kohtaaminen FK Bodø/Glimt-SK Brann. Kotijoukkue FK Bodø/Glimt olisi voinut varmistaa voitolla norjanmestaruuden, kun taas Brann oli ja on akuutin putoamisuhan alla.

Bodø/Glimt siirtyi johtoon jo 4. minuutilla toppari Brede Moen maalilla, ja kasvatti johtoaan toisen jakson puolivälissä 2-0:aan Ulrik Santnesin osuttua tolppien väliin. Brann ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi ottelun lopussa tasapeliin.

Ensin täydet 90 minuuttia ottelussa pelannut Huuhkajien Robert Taylor teki esityön, kun 17-vuotias Niklas Jensen Wassberg viimeisteli uransa ensimmäisen pääsarjamaalin 79. peliminuutilla. Brannin ahdinkoa helpottavan tasoitusmaalin – ja kylmän suihkun mestaruusjuhlia odotelleen Bodø/Glimtin niskaan – tarjoili puolestaan Bård Finne, kun pelattiin jo lisäajan kolmatta minuuttia. Finne oli vaihdettu kentälle kaksi minuuttia aiemmin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Sportsklubben Brann

@skbrann
90+3: Bård Finne utligner! Håpet lever!

27-vuotias Robert Taylor on ollut Brannin kauden tehokkain pelaaja, kun maalit ja syötöt lasketaan yhteen. Maaleja Taylorilla on kuusi ja maalisyöttöjä yhdeksän. Taylor on pelannut joukkueestaan kolmanneksi eniten peliminuutteja. Hänen sopimuksensa kattaa myös ensi kauden.

Brannin onneksi karsijan paikalla oleva Stabaek sekä sarjajumboksi jäänyt Mjöndalen hävisivät tänä sunnuntaina. Näin Brann voi nousta karsijan paikalle, mutta suoran säilyjän paikalle se ei voi enää päästä. Brann ohittaa Stabaekin, jos se voittaa päätöskierroksen ottelussaan kotikentällään Sarpsborgin eikä Stabaek voita vieraissa Odds BK:ta. Kummankaan vastustajalla ei ole enää panosta ottelussa. Brannin edellinen voitto on syyskuun lopusta, joten nyt olisi korkea aika palata voittokantaan.

Bodø/Glimtille riittää mestaruuden varmistamiseen päätöskierroksella piste sarjajumbo Mjöndalenin vieraana. Jos Bodø/Glimt kuitenkin häviää ja Molde kaataa samaan aikaan vieraissa Haugesundin, menee mestaruus Moldelle.

Bodø/Glimtin ja Molden lisäksi europeleihin etenee varmuudella Viking. Neljäs paikka on varattu cup-mestarille, mutta Norjan Cup pelataan loppuun vasta ensi keväänä. Mukana on yhä 16 joukkuetta, joiden joukossa ovat myös Bodø/Glimt, Molde ja Viking.

Jos cup-mestari on joku niistä kolmesta, pääsee europeleihin Eliteserienin neljäs. Tuosta sijasta kamppailevat edelleen Rosenborg, Lilleström ja Vålerenga. Tästä kolmikosta vain Lilleström on yhä mukana cupissa. Kaan Kairisen edustama Lilleström säilytti mahdollisuutensa sarjan nelossijaan pelattuaan sunnuntaina 3-3-tasapelin vieraissa Moldea vastaan. 22-vuotias Kairinen pelasi ottelussa täydet minuutit.