Liverpoolin mestaruushaaveille kova kolaus – Klopp hämillään: ”Selityksen löytäminen on tärkeämpää kuin piste-ero”

© Kuva: Getty Images

Liverpool kärsi tiistaina kauden toisen tappionsa, kun se hävisi siipirikkoiselle Leicesterille vieraskentällä 1-0-lukemin.

Liverpool lähti otteluun jättisuosikkina monestakin eri syystä. Ensinnäkin sen terveystilanne oli huomattavasti Leicesteriä parempi. Brendan Rodgers sai hädin tuskin raavittua riittävästi pelaajia kasaan, kun taas Jürgen Kloppilla oli likipitäen kaikki ykkösmiehet pelikunnossa. Sen lisäksi Liverpool oli saanut huilata lähes viikon. Leicester sen sijaan pelasi tapaninpäivänä ja oli saanut huilata ainoastaan yhden päivän.

Liverpool hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun, mutta Leicester taisteli urhoollisesti. Avausjaksolla Liverpool sai rangaistuspotkusta mahdollisuuden siirtyä johtoon, mutta Mohamed Salah epäonnistui yrityksessään.

Ottelun ratkaisu nähtiin tunnin kohdalla. Vain muutamaa minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle päässyt Ademola Lookman piti Liverpool-puolustusta pilkkanaan ja laukoi etukulmasta pallon ohi Alissonin.

Leicesterin urhoollisen taistelun perikuvana toimi Jamie Vardy. Hän kärsi vakavalta näyttäneen takareisivamman reilu vartti ennen loppua, mutta taisteli kentällä loppuun saakka, koska Leicesterillä ei ollut enää vaihtoja käytettävissään.

Tappion myötä Kloppin poppoon mestaruushaaveet kärsivät kovan kolauksen. Sarjakärki Manchester City karkasi kuuden pisteen päähän, kun puolet kaudesta on takana.

– Emme olleet omalla tasollamme tänään. Aloitimme hyvin, mutta sitten menetimme rytmin, Klopp selitti ottelun jälkeen.

– Suunnitelmamme ei ollut antaa Cityn karata, mutta näin kävi, joten anteeksi siitä. Mutta jos pelaamme sillä tavalla kuin tänään, meidän ei tarvitse ajatella Cityn kiinni saamista. Jos kuitenkin pelaamme normaalia jalkapalloamme, pystymme voittamaan pelejä.

– Minulla ei ole selitystä tämän iltaiselle, mutta sen selityksen löytäminen on tällä hetkellä tärkeämpi asia kuin ero Manchester Cityyn.

Liverpool pelaa seuraavan kerran 2. tammikuuta, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä Chelsean. Kumpikin joukkueista on kerännyt tämän kauden 19 sarjaottelustaan 41 pistettä.