Nations League uudistumassa 2024 – Miltä kuulostaisi Huuhkajien lohkopeli Olympiastadionilla Brasiliaa tai Argentiinaa vastaan?

© Kuva: Getty Images

UEFA julkisti keskiviikkona Finalissiman, jossa kohtaavat Euroopan mestari Italia ja Copa American voittaja Argentiina.

Ottelu pelataan 1. kesäkuuta Lontoossa. UEFA ja Etelä-Amerikan jalkapalloliitto, CONMEBOL, aikovat tiivistää lähivuosina yhteistyötään.

UEFA vihjasi, että esimerkiksi Nations League tulee uudistumaan tulevaisuudessa. Keskinäiset ottelut eivät välttämättä siis jää näihin maanosien mestarien kohtaamiseen.

Vuodesta 2024 alkaen Etelä-Amerikan maat pyritään saamaan mukaan Nations Leagueen.

Nykyisin UEFA:n varapresidenttinä toimiva Zbigniew Boniek kertoi, että kesällä alkava Nations League on viimeinen tällä formaatilla.

– Tapasimme Etelä-Amerikan jalkapalloliiton edustajien kanssa. Emme osaa kertoa formaatista vielä mitään, mutta vuodesta 2024 alkaen myös CONMEBOL-maat tulevat mukaan, Boniek sanoi.

– Jatkamme asian suunnittelua. Maajoukkueiden otteluohjelmat ovat rajoitettuja, joten aivan hirveästi ei pakkaa voi sekoittaa.

Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että kuusi Etelä-Amerikan joukkuetta tulisi mukaan Nations Leaguen A-liigaan ja neljä maata B-liigaan.

Monet Etelä-Amerikan suurimmista tähdistä pelaavat Euroopan sarjoissa. Pelit pelattaisiin siis todennäköisesti myös tällä mantereella ja samalla vältettäisiin pitkiä lentomatkoja.

Suunnitelmissa on laajentaa Nations Leaguen A-liigaa 22 joukkueeseen ja B-liigaa 20 joukkueeseen.

UEFA ja CONMEBOL ovat lajiliittoina lähentyneet entisestään, koska kumpikin taistelee FIFA:n kanssa. Kansainvälinen jalkapalloliitto haluaisi järjestää MM-kisat kahden vuoden välein nykyisen neljän vuoden sijaan. UEFA ja CONMEBOL vastustavat tätä ankarasti.

Huuhkajilla kävi varsin kelvollinen arpaonni tämän viikon Nations Leaguen lohkoarvonnassa. Lohkovoitolla Suomi nousisi A-liigaan.

Miltä kuulostaisi Nations Leaguen ottelu Olympiastadionilla Brasiliaa tai Argentiinaa vastaan?

Lähteet: UEFA, Football Italia


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.