Ranskalaisjätti Paris Saint-Germain on tunnettu viime vuosina yhtenä siirtomarkkinoiden avokätisimmistä rahankäyttäjistä. ME-hankinta (Neymar 222 miljoonalla eurolla) on PSG:n nimissä, ja viime kesänä Pariisiin tuotiin Lionel Messi, Achraf Hakimi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos ja Georginio Wijnaldum, joskin lähes kaikki heistä vapaina agentteina ilman siirtokorvausta.

PSG:n siirtotakarajan eli ”Deadline dayn” hankinta oli tuolloin nuori portugalilainen laitapuolustaja Nuno Mendes. PSG hankki Mendesin täksi kaudeksi lainalle, mutta lainapestiin sisällytettiin osto-optio.

Huippulupaava Mendes on vastannut PSG:ssä huutoon, ja siirtoekspertti Fabrizio Romanon mukaan seura onkin jo päättänyt osto-option käyttämisestä. Sekä seurapomo Nasser Al-Khelaifi että urheilujohtaja Leonardo ovat vakuuttuneita siitä, että Mendesillä on seurassa käyttöä pitkään. PSG maksaa pelkästä vuoden lainasta Sporting Lissabonille seitsemän miljoonan euron korvauksen, mutta osto-optio on jo tuhdimpi 40 miljoonaa euroa.

[readmore from=Mendes-Nuno]

19-vuotias Mendes on pelannut PSG:ssä yhteensä 16 ottelua Ligue 1:ssä ja Mestarien liigassa. Hän on noussut nopeasti ykkösvaihtoehdoksi vasemman laitapuolustajan tontille, ja jättänyt Juan Bernatin ja Abdou Diallon pienempään rooliin.

Mendes on ottanut ison roolin myös Portugalin A-maajoukkueessa, jossa hänellä on takanaan jo 11 pelattua ottelua.

Lähde: AS