Suomalaiset tulessa viikonloppuna eurokentillä – katso upeat onnistumiset

© Kuva: Getty Images

Suomalaispelaajat olivat päättyneen viikon lopulla jälleen hyvin esillä eurooppalaisissa seurajoukkueissaan. Kenties suurin onnistuja oli Joel Pohjanpalo, joka pelasi lainaseurassaan, turkkilaisessa Çaykur Rizesporissa toisen kahden maalin ottelunsa (lue lisää). Muuallakin suomalaiset kuitenkin onnistuivat hyvin.

Jo perjantaina nähtiin tärkeä onnistuminen, kun Marcus Forss pääsi kentälle neljän kokonaan vaihtopenkillä viettämänsä ottelun jälkeen. 22-vuotias Forss vaihdettiin sisään 69. peliminuutilla ottelussa Brentford-Watford. Watford johti peliä 1-0, mutta Brentford voitti lopulta 2-1 Bryan Mbeumon tehtyä lisäajalla rankkarista voittomaalin.

Tasoitusmaalin puolestaan teki Brentfordin kapteeni, ruotsalaistoppari Pontus Jansson. Maali oli Janssonille ensimmäinen Brentfordissa, ja se syntyi Marcus Forssin hänelle jatkamasta pallosta. Maalisyöttö oli Forssin ensimmäinen Valioliigassa, ja samalla ensimmäinen tehomerkintä, sillä maalitiliään hän ei ole pääsarjatasolla vielä avannut. Jansson oli pelannut jo 93 ottelua peräkkäin ilman maalia.

Samana päivänä Kyproksen liigassa Onni Valakari teki komealla tavalla kauden kuudennen maalinsa sarjassa, kun Pafos FC voitti AEL Limassolin 1-0. Valakari ja Berat Sadik ovat sarjan maalitilastossa jaetulla toisella sijalla kuuden maalinsa myötä. Maalipörssiä johtaa kahdeksan maalia tehnyt AEK Larnacan Ivan Trickovski.

Valakarin maali syntyi jo viidennellä peliminuutilla, tarkalla laukauksella rangaistusalueen rajan takaa.

Erinomaiseen vireeseen äitynyt laitahyökkääjä Jasin Assehnoun oli puolestaan FC Emmenin sankari, kun Emmen nousi 0-1-tappioasemasta 2-1-voittoon Dordrechtista Hollannin toisella sarjatasolla. Emmenin molemmat maalit syntyivät Assehnounin antamista kulmapotkuista, voittomaali lisäajan neljännellä minuutilla.

Säännöllisesti 90-minuuttisia pelaava Assehnoun on tehnyt Emmenille viimeisissä kuudessa ottelussa kolme maalia ja syöttänyt neljä. Kaikki kolme maalia syntyivät samassa ottelussa.

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen pelasi lauantaina jo kauden seitsemännen nollapelinsä, kun Brescia voitti Serie B:n vierasottelussa SPAL:in 2-0. Joronen torjui ottelussa kolme kertaa. 16 ottelussa Jorosen taakse on tehty 16 maalia. Sarjan nollapelitilastossa suomalainen on jaetulla kakkospaikalla, ja Brescia niin ikään sarjataulukossa toisena.

Nollan omissa piti sunnuntaina myös Division 1 Fémininin Fleury 91:ssä pelaava Katriina Talaslahti, kun Fleury 91 voitti sarjajumbo Issyn 1-0. Nollapeli oli 21-vuotiaalle Talaslahdelle neljäs yhdeksässä pelatussa ottelussa. Omiin pallo on mennyt yhdeksän kertaa. Ranskan naisten pääsarjassa alkoi nyt joulutauko, ja Fleury 91 on sarjan puolivälissä hienosti neljäntenä suurseurojen Lyonin, PSG:n ja Paris FC:n jälkeen.

Helmarien ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela pelasi Tottenhamin maalilla jo kuudennen peräkkäisen ottelunsa, kun Spurs kaatoi vieraissa Aston Villan 2-1. Korpelalle tilastoitiin yksi torjunta.

Helmarien hyökkääjä Sanni Franssi teki puolestaan kauden viidennen sarjamaalinsa, kun Real Sociedad kohtasi kotikentällään Huelvan. 2-2-tasatulos oli La Liga Iberdrolassa toisena olevalle Real Sociedadille epäilemättä pettymys.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.