Suomalaispelaajat olivat päättyneen viikon lopulla jälleen hyvin esillä eurooppalaisissa seurajoukkueissaan. Kenties suurin onnistuja oli Joel Pohjanpalo, joka pelasi lainaseurassaan, turkkilaisessa Çaykur Rizesporissa toisen kahden maalin ottelunsa (lue lisää). Muuallakin suomalaiset kuitenkin onnistuivat hyvin.

Jo perjantaina nähtiin tärkeä onnistuminen, kun Marcus Forss pääsi kentälle neljän kokonaan vaihtopenkillä viettämänsä ottelun jälkeen. 22-vuotias Forss vaihdettiin sisään 69. peliminuutilla ottelussa Brentford-Watford. Watford johti peliä 1-0, mutta Brentford voitti lopulta 2-1 Bryan Mbeumon tehtyä lisäajalla rankkarista voittomaalin.

Tasoitusmaalin puolestaan teki Brentfordin kapteeni, ruotsalaistoppari Pontus Jansson. Maali oli Janssonille ensimmäinen Brentfordissa, ja se syntyi Marcus Forssin hänelle jatkamasta pallosta. Maalisyöttö oli Forssin ensimmäinen Valioliigassa, ja samalla ensimmäinen tehomerkintä, sillä maalitiliään hän ei ole pääsarjatasolla vielä avannut. Jansson oli pelannut jo 93 ottelua peräkkäin ilman maalia.

FPL Aiden 

@FPL_Aiden
BRENTFORD EQUALIZER. 🙌

A Bees corner looks to have been cleared, but Watford can't dig themselves out entirely, and the ball is lofted back in. It takes a glancing header off Forss, draws Bachmann away and allows Jansson to nod home. 🪨

#FPL #PL #FPLCommunity #BREWAT

Samana päivänä Kyproksen liigassa Onni Valakari teki komealla tavalla kauden kuudennen maalinsa sarjassa, kun Pafos FC voitti AEL Limassolin 1-0. Valakari ja Berat Sadik ovat sarjan maalitilastossa jaetulla toisella sijalla kuuden maalinsa myötä. Maalipörssiä johtaa kahdeksan maalia tehnyt AEK Larnacan Ivan Trickovski.

Valakarin maali syntyi jo viidennellä peliminuutilla, tarkalla laukauksella rangaistusalueen rajan takaa.

Pafos FC

@pafosfcofficial
Watch our first today’s goal! 🔥
Kenan Bajric ➡️ Jairo da Silva ➡️ Onni Valakari 💥💥💥
Well done boys!

#needmore #wearepafos

Erinomaiseen vireeseen äitynyt laitahyökkääjä Jasin Assehnoun oli puolestaan FC Emmenin sankari, kun Emmen nousi 0-1-tappioasemasta 2-1-voittoon Dordrechtista Hollannin toisella sarjatasolla. Emmenin molemmat maalit syntyivät Assehnounin antamista kulmapotkuista, voittomaali lisäajan neljännellä minuutilla.

Säännöllisesti 90-minuuttisia pelaava Assehnoun on tehnyt Emmenille viimeisissä kuudessa ottelussa kolme maalia ja syöttänyt neljä. Kaikki kolme maalia syntyivät samassa ottelussa.

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen pelasi lauantaina jo kauden seitsemännen nollapelinsä, kun Brescia voitti Serie B:n vierasottelussa SPAL:in 2-0. Joronen torjui ottelussa kolme kertaa. 16 ottelussa Jorosen taakse on tehty 16 maalia. Sarjan nollapelitilastossa suomalainen on jaetulla kakkospaikalla, ja Brescia niin ikään sarjataulukossa toisena.

Nollan omissa piti sunnuntaina myös Division 1 Fémininin Fleury 91:ssä pelaava Katriina Talaslahti, kun Fleury 91 voitti sarjajumbo Issyn 1-0. Nollapeli oli 21-vuotiaalle Talaslahdelle neljäs yhdeksässä pelatussa ottelussa. Omiin pallo on mennyt yhdeksän kertaa. Ranskan naisten pääsarjassa alkoi nyt joulutauko, ja Fleury 91 on sarjan puolivälissä hienosti neljäntenä suurseurojen Lyonin, PSG:n ja Paris FC:n jälkeen.

[readmore from=Suomalaiset-ulkomailla]

Helmarien ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela pelasi Tottenhamin maalilla jo kuudennen peräkkäisen ottelunsa, kun Spurs kaatoi vieraissa Aston Villan 2-1. Korpelalle tilastoitiin yksi torjunta.

Helmarien hyökkääjä Sanni Franssi teki puolestaan kauden viidennen sarjamaalinsa, kun Real Sociedad kohtasi kotikentällään Huelvan. 2-2-tasatulos oli La Liga Iberdrolassa toisena olevalle Real Sociedadille epäilemättä pettymys.