Miesten Kakkosessa pelaava Salon Palloilijat on tehnyt ensi kaudesta sopimuksen nigerialaispuolustaja Taye Taiwon kanssa.

Taiwo, 36, on Suomen kentiltä entuudestaan tuttu Helsingin Jalkapalloklubin ja Rovaniemen Palloseuran riveistä, mutta hän on tehnyt myös mittavan uran eurooppalaisissa huippusarjoissa.

Taiwon ansioluettelosta löytyy muun muassa Marseillea ja AC Milania sekä kymmenittäin otteluita Mestarien liigassa sekä Valioliigassa. Lisäksi Taiwo on pelannut myös jalkapallon MM-lopputurnauksessa.

– Olen erittäin onnellinen voidessani palata Suomeen ja tulla mukaan SalPan hienoon nousuprojektiin. Suomi on toinen kotimaani ja olenkin erittäin kiitollinen tästä
mahdollisuudesta, kommentoi Taiwo SalPan tiedotteessa.

– Haluan edelleen voittaa yhtä paljon kuin aiemminkin urallani, ja tavoitteellinen projekti
Salossa kuulosti todella hienolta. Haluan tuoda mukanani kaiken kokemukseni, asenteeni ja iloisuuteni joukkuetovereitteni ja salolaisen jalkapallon hyväksi.

SalPa:n taustayhtiö Swan Business & Sports Oy:n toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo Taiwon liittymisestä joukkueeseen seuraavasti:

– Meillä oli selkeä tarve paitsi pelipaikkakohtaiselle vahvistukselle, niin myös vaatimustason ja rutiinin tuomiseen nuorehkon joukkueen tueksi.

– Tunnistetuista ehdokkaista Taye oli luonnollisesti taidollisesti ja kokemukseltaan listan kärkipäässä. On huikeaa saada näin meritoitunut pelaaja osaksi SalPan rinkiä, ja hänestä tulee olemaan varmasti paljon iloa niin kentällä kuin katsomossakin. Tämä on hieno buusti SalPan uudelle tulemiselle ja nousutavoitteellemme kohti Miesten Ykköstä.

Salon Palloilijat

@Joutsenlauma
Joulu tulikin ennakkoon, ei 4.12... Varfor Milano, vi har ju Salo 🥳 Tervetuloa @Salonkaupunki'in pelaamaan futista Taye Taiwo! 🔥 @MiestenK #joutsenlauma #joutsenperhe