”Näemmä jalkapallossa kaikki on mahdollista” – Twitter hullaantui Kakkosessa pelaavan SalPan jättihankinnasta, näin Taye Taiwon siirtoon reagoitiin

© Kuva: Getty Images

Perjantaina nähtiin melkoinen siirtouutinen, kun Kakkosessa pelaava Salon Palloilijat tiedotti lopulta tehneensä pelaajasopimuksen Taye Taiwon kanssa. Twitterissä Taiwon sopimus herätti hämmennystä ja riemua.

SalPa on kasaamassa uusien sijoittajiensa myötä todella kovaa joukkuetta Kakkoseen. Jo ennen Taiwoa joukkueeseen on hankittu kovia pelimiehiä, kuten TPS:stä tutut Oskari Jakonen sekä Elmo Heinonen. Taiwon sopimus oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa.

Taiwo, 36, on toki tuttu pelaaja Suomen kentiltä. Hän on edustanut HJK:ta sekä Rovaniemen Palloseuraa Veikkausliigassa. Laitapuolustajien eliittiin hän nousi AC Milanissa sekä Marseillessa. Kaiken kukkuraksi Taiwo on pelannut Nigerian paidassa muun muassa Lionel Messiä vastaan vuoden 2010 MM-kisoissa (artikkelikuva).

Tämän kaliiberin pelimiehiä ei ihan joka päivä nähdä Suomen kentillä, saatika kolmannella sarjatasolla, Kakkosessa.

– Jopas on markkinat, J.Käkönen kirjoittaa Twitterissä.

– En nähnyt tämän tapahtuvan. Aikamoista, kirjoittaa Arto Kuuluvainen.

– Aikanaan, kun Tayen kanssa voitettiin Football Managerissa UCL, niin en uskonut miehen vielä pelaavan Salon ylänurmella. Näemmä jalkapallossa kaikki on mahdollista. Koita tässä sitten pitää sapattivuosi valmennushommista, SalPan valmennukseen aiemmin kuulunut Daniel Rantanen hekumoi.

SalPalla on jalkeilla jo nyt todella nimekäs joukkue. Seuran selkeä tavoite on nousta ensi kauden päätteeksi Ykköseen.

Tero Suonperälle (uusi päävalmentaja) kootaan sellaista nippua, että tulosta on tultava. Liigakokemusta, tähtistatusta, erikoistilanneosaamista, Monska kirjoittaa.

Myös kriittisempiä puheenvuoroja nousi esiin.

– Odotan SalPan kohdalla mitä tapahtuu, sanotaan vaikka, viiden vuoden ajanjaksolla. Pelkkää pohdintaa vielä, mutta rahalla saa laatua ja nousu on todennäköistä. Mutta se millä ehkä dominoidaan Kakkosta, ei välttämättä riitä Ykköseen, Henrik Hyvönen kirjoittaa.

Myös jalkapallotoimittajien keskuudessa Taiwon sopimus herätti kommentointia.

– Taye Taiwon siirto Joutsenlaumaan on kyllä outo uutinen. Taiwo oli todella hyvä Veikkausliigassa kaudella 2019. Mutta en pystynyt löytämään mistään pelattuja pelejä sen jälkeen, vaikka uutisia Kyprokselta, Floridasta ja Italian alasarjoista onkin ollut, Turun Sanomien Harri Ahola huomauttaa.

– Mitä ihmettä täällä tapahtuu?! Kysyy Salon Seudun Sanomien urheilutoimittaja Juha Tuuna.

Alla vielä kootusti Twitter-reaktioita Taiwon sopimukseen liittyen.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.