Teemu Pukki tilastollisesti erittäin kovassa iskussa – sai silti paikallismediassa heikon arvosanan maalistaan huolimatta

© Kuva: Getty Images

Teemu Pukin edustama Norwich City jäi 1-1-vierastasapeliin Newcastlea vastaan tiistaina. Näin voitaneen sanoa, koska Kanarialinnut pääsi pelaamaan 80 minuuttia miesylivoimalla.

Heti kamppailun alussa Pukki koitui irlantilaispakki Cieran Clarkin kohtaloksi. Suomalaiskärki karkuun ja Clark rikkoi ulosajon arvoisesti.

Newcastle meinasi kuitenkin jopa voittaa Callum Wilsonin pilkkuosumalla. Pukki pelasti komealla kudillaan sentään pisteen Norwichille. Jollet ole maalia vielä nähnyt, niin voit katsoa sen alta. Pukin maali ajassa 1:40.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Huuhkaja-tähti siis hankki vastustajalle punaisen kortin ja viimeisteli maalin, mutta silittelyjä ei silti paikallismediassa PinkUn liiemmin tullut.

Pukki sai tiistain esityksestään arvosanan 6. Se oli käytännössä koko joukkueen yleisarvosana, mutta samalla silti paras.

Billy Gilmour, Lukas Rupp ja Kenny McLean saivat pykälää huonommat numerot.

Norwichin heikoimmiksi arvosteltiin hyökkäyspäähän täksi kaudeksi saapuneet Josh Sargent ja Christos Tzolis. Molemmille neloset.

Pukki sai kehuja toki edellä mainituista asioista, mutta suomalaiskärjen luonnehdittiin olleen suurilta osin pelin ulkopuolella. Pukin sanottiin myös olleen vaikeuksissa Newcastlen tiiviin puolustuksen seassa.

Tilastopalvelu OptaJoe kertoo sen sijaan, että Pukki on tehnyt nyt kolme maalia viimeisissä neljässä Valioliiga-ottelussa. Tämä on yhtä monta kuin sitä edeltäneissä 24 Valioliigan kamppailussa yhteensä.

Yhteensä Pukki on viimeistellyt 16 maalia Englannin pääsarjassa. Niistä neljä on syntynyt juuri Newcastlen verkkoon. Eli jopa 25 prosenttia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.