Tim Sparv voitti arvostetun palkinnon – Captain’s Ball Huuhkajat-ikonille

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv valittiin torstaina Captain’s Ball -palkinnon voittajaksi samaa nimeä kantavassa gaalassa.

Gaalan pääpalkinto Captain’s Ball jaetaan vuosittain Palloliiton ja Veikkausliigan toimesta suomalaisen jalkapalloilun eteen tehdystä työstä. Palkinto on jaettu vain aniharvoin aktiivipelaajalle.

Seuratasolla HJK:ta edustava Sparv on noussut viime vuosina esiin pelikenttien ulkopuolella muun muassa vaadittuaan parempia työolosuhteita Qatarin MM-kisojen parissa työskenteleville ihmisille.

Lisäksi Sparv on kritisoinut Qatarin ihmisoikeustilannetta ja puhunut tasa-arvon puolesta.

Sparv on kuulunut vuosien ajan Huuhkajien ehdottomiin luottopelaajiin. Sparv kipparoi Huuhkajia kesän EM-lopputurnauksessa. Loukkaantumisongelmista kärsineen Sparvin rooli maajoukkueessa on sittemmin jäänyt pienemmäksi.

Sparvin nykyinen sopimus HJK:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. HJK pelaa kauden päätösottelunsa ensi viikolla LASK:ia vastaan Konferenssiliigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella.

Jari Litmanen kertoi, miksi Sparv valittiin palkinnon voittajaksi.

– Tänä vuonna palataan tietyllä tavalla palkinnon juurille. Captain’s Ball – eli Kapteenin pallo – menee henkilölle, johon kapteenius totisesti henkilöityy. Ei pelkästään kentällä vaan myös kentän ulkopuolella joukkueen yhdessäolossa ja myös kasvoina monelle tärkeälle asialle, niin jalkapallon saralla kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, Litmanen totesi Palloliitolle.

Lähde: Palloliitto

LUE LISÄÄ: Vuoden parhaat jalkapalloilijat palkittiin Helsingissä – voittajina tutut kasvot

Veikkausliigan parhaat palkittiin – Hopea-KuPS kahmi enemmän palkintoja kuin HJK


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.