Rovaniemen Palloseura tiedotti torstaina luopuvansa Ykkösen sarjapaikastaan taloudellisista syistä.

Luonnollisesti tämä on aiheuttanut kuhinaa perinteisen seuran verkkosivuilla. RoPS tiedotti sosiaalisessa mediassaan, että joukkueen kotisivut ovat olleet torstai-illan aikana toistuvasti alhaalla suurten kävijämäärien takia.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Verkkosivumme ovat olleet nyt toistuvasti alhaalla ihan kävijämääräpiikistä johtuen. Boottailemme niitä tässä aina säännöllisin välein.

Kannattajat ovat ottaneet tilanteen vastaan hämmentyneenä ja osin hyvin vihaisena. Monien mielestä seuraa on johdettu edesvastuuttomasti ja täten ajettu nykyisen kaltaiseen tilaan.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu edelleen.

Matti Gröhn

@MattiGrohn_
-2013 #SuomenCup mestaruus
-2015&2018 #Veikkausliiga hopeaa
-Europelit -14, -16 ja -19
-Stavitskin kaupasta 600k
-Koskelasta 150k
- +Muita pelaajakauppoja

-2022 seura konkurssikypsä ja sarjatasona #Kakkonen.

Sehän meni vahvasti. Hävetkää siellä toimistolla jos osaatte. #RoPS

Timo Innanen

@TInnanen
MTV Urheilun tietojen mukaan RoPS on luopumassa Ykkösen sarjapaikastaan. Todennäköisesti seura pelannee Kakkosessa ensi kaudella. Tiettävästi pelaajille on ilmoitettu, että ovat vapaita etsimään uutta seuraa... #RoPS #Ykkönen

Janne Onnela (dasb00t.bsky.social)

@dasb00t
Rovaniemellä laitettiin muutama vuosi sitten 7 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja keskuskentän kunnostamiseen RoPSin tarpeisiin. RoPS makaa nyt letkuissa teholla kriittisessä tilassa ja Rovaniemi itkee vieressä "et prkl nyt ainakaan kuole!" RoPS 'n Roll hei! #futis

Jos yllä oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Huomiota on herättänyt myös perinteisen seuran kannalta historiallinen putoaminen Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

RoPS pelasi viimeksi Kakkosessa tai silloisessa 2. divisioonassa vuonna 1978. Rovaniemeläiset voittivat tuolloin sarjan ja nousivat 1.divisioonaan.

Tuon jälkeen seura ei ole pelannut kuin kahdella korkeimmalla sarjatasolla.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Harri Laine

@HarriLaine
Edellisen kerran @ropsrovaniemi pelasi kolmannella sarjatasolla vuonna 1978 #RoPS #Kakkonen

RoPS on kerännyt viimeisten vuosien aikana menestystä Veikkausliigaa myöten. Se on haalinut SM-hopeaa kausina 2015 ja 2018.

Suomen Cupin RoPS voitti vuonna 2013. Nyt on kuitenkin korostetusti uusien haasteiden aika. Tällä kertaa pohjoisen joukkue hakee vauhtia vähän pidemmän kaavan kautta.