Kerroimme marraskuussa, kuinka huippulupauksena pidetyn 19-vuotiaan Mohamed Ihattarenin huhuttiin harkitsevan jo uransa lopettamista ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Juventus hankki PSV-kasvatti Ihattarenin viime elokuussa 1,9 miljoonalla eurolla, mutta lainasi hänet välittömästi Sampdoriaan. Ihattaren ei kuitenkaan pelannut Sampdoriassa peliäkään, ja marraskuussa hänen agenttinsa Mino Raiola kertoi, ettei ole saanut suojattiinsa yhteyttä.

– Tiedätte, etten puhu koskaan pelaajistani. Sen vuoksi en kirjoita myöskään kirjaa. Minulta ette siis kuule myöskään pahaa sanaa Mo Ihattarenista. Jos hän vielä haluaa apuani, autan häntä kyllä. On kuitenkin totta, ettemme ole olleet yhteyksissä enää pitkään aikaan, Raiola kommentoi tuolloin Voetbal Internationalille.

Ihattaren oli kärsinyt useista loukkaantumisista, mutta hänen kerrottiin myös viihtyvän tarpeettoman hyvin yöelämässä ja pitävän liian huonosti huolta itsestään. Sunnuntaina kuitenkin selvisi, että Ihattaren jatkaa uraansa edelleen. Hollannin toinen suurseura Ajax on nimittäin sopinut Juventuksen kanssa vuoden 2022 ulottuvasta Ihattarenin lainasopimuksesta. Lainaan sisältyy osto-optio.

Ajaxin jalkapallojohtaja Marc Overmarsin kommentit kertovat hyvin siitä, että amsterdamilaisseurassa tiedostetaan, että 16-vuotiaana Eredivisiessä debytoineen Ihattarenin kanssa otetaan tietoinen riski.

[readmore from=Ajax]

– Mo Ihattaren on vasta 19-vuotias, ja häntä pidetään yhtenä maamme suurimmista lupauksista, Overmars muistutti.

– Tiettyjen olosuhteiden vuoksi hän ei kuitenkaan ole pelannut peliäkään pitkään aikaan. Meillä hän aloittaa ensin kuntoharjoittelun Jong Ajaxissa. Siellä hän voi osoittaa, että hän on edelleen tuntemamme hyvä pelaaja.

– Minä olen hyvin utelias. Me tarjoamme hänelle tämän tilaisuuden ja aiomme auttaa häntä. Kaikki kuitenkin alkaa hänestä, ja hän tietää sen.

AFC Ajax

@AFCAjax
One of us for a reason. We’re proud, but never satisfied.

Welcome in Amsterdam, Mo! ❌❌❌