Bayern München vahvisti keskiviikkona huhut, joista tiistaina kerroimme: 25-vuotias ranskalaispelaaja Kingsley Coman on solminut seuran kanssa pitkän jatkosopimuksen.

Comanin vanha sopimus oli voimassa vuoteen 2023, mutta nyt hän pani nimensä paperiin, jonka voimassaolon päättymispäivä on vasta vuonna 2027. Samalla monipuolisen hyökkäyspään pelaajan palkan kerrotaan yli kaksinkertaistuvan.

L’Équipen tietojen mukaan Coman nauttii jatkossa noin 17 miljoonan euron bruttovuosipalkkaa, kun aiemmat vuosiansiot olivat 8 miljoonan euron tietämissä. Hän loikkaa joukkueen palkkahierarkiassa aivan Manuel Neuerin, Robert Lewandowskin, Joshua Kimmichin ja Leon Goretzkan kantaan. Nelikon bruttotienesteiksi arvellaan 18-20 miljoonaa euroa vuodessa. Myös Leroy Sané tienaa suunnilleen yhtä paljon Comanin kanssa.

– Olemme erittäin iloisia, että Kingsley Coman sitoutui monivuotisen sopimuksen myötä FC Bayerniin. Kingsley saapui Bayerniin vuonna 2015 yhtenä Euroopan suurimmista hyökkääjälupauksista. Kuuden ja puolen vuoden aikana hän on kehittynyt meillä maailmanluokan pelaajaksi, Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic hehkutti.

– Hän kirjoitti historiaa vuoden 2020 Mestarien liigan finaalin maalillaan, ja nyt hän voi jättää jälkensä koko aikakaudelle. King on maalipaikkojen luojana ja vaarallisena maalintekijänä tärkeä pelaaja joukkueemme tulevaisuudelle.

[readmore from=Coman-Kingsley]

Bayern maksoi Comanista lainakorvauksineen ja siirtosummineen yhteensä 28 miljoonaa euroa Juventukselle. Hän on ollut uransa aikana todellinen mestaruusmagneetti, sillä plakkarissa on jo kymmenen kansallista mestaruutta ja 14 muuta pokaalia.

Comanin jatkosopimuksen myötä huhut Ousmane Dembélén siirtymisestä Bayern Müncheniin voitaneen lopullisesti unohtaa. Seuraavaksi odotellaan Serge Gnabryn solmivan Bayernin kanssa jatkosopimuksen. Gnabryn jatkoa on pidetty ajan kysymyksenä, mutta Comanin tuntuva palkankorotus antanee Gnabrylle edustajineen signaalin, että heillä on lupa vaatia saman suuruusluokan liksaa.