© Kuva: Getty Images

Chelsea – Liverpool: Mestaruus karkaamassa?

Valioliiga
Chelsea – Liverpool
Sunnuntai 02.01. klo 18:30

Sunnuntain huippumatsi Valioliigassa on sekä Chelsealle että Liverpoolille erityisen tärkeä, sillä mestaruustaisto uhkaa ratketa Manchester Cityn hyväksi jo vuodenvaihteessa. Hieman alavireiset vastustajat ovatkin nyt tosipaikan edessä, tai City menee lopullisesti menojaan. Joukkueiden esityksissä on parannettavaa – loukkaantumiset ja korona hankaloittavat toimimista melkoisesti.

Chelsea antoi Brightonille kotiottelussaan mahdollisuuden, ja menetti voittonsa lisäajan tasoituksella. Thomas Tuchelin suojatit passivoituivat liiaksi, ja kallisarvoisia pisteitä valui viemäriin. Reece James on viimeisin lisänimi poissaololistalle, jossa on varmasti puolenkymmentä pelaajaa ja muutama epävarma tapaus päälle. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, mikä tyytymättömyyttään julkituoneen Romelu Lukakun status on sunnuntaina.

Pool ei saanut palloa mistään sisään Leicesterin vieraana, ja Jürgen Kloppin suojatit kärsivät katkeran yllätystappion. Poissaoloja on aivan riittämiin, mutta tärkeimmät pelaajat ovat kunnossa. Varjoja tulivoiman päälle asettaa Mohamed Salahin ja Sadio Manen lähtö Afrikan mestaruusturnaukseen tämän kierroksen jälkeen. Kahdesta viime ottelusta Pool ei ole voittoja harjannut, mutta isossa kuvassa joukkue näyttää edelleen todella vahvalta. Tosin joukkueelta voi tulla ikäviä koronauutisia vielä pelipäiänä.

Lyö vetoa ottelusta:

Ottelua veikataan tasaiseksi, ja sitä se hyvin voi ollakin. Pool vaikuttaa silti vahvemmalta ja kantaa ohutta suosikin viittaa vieraspelissäkin. Odotettavissa on joka tapauksessa upea matsi, jota ei kannata missata. Peleihin laitetaan Liverpool voittaa ottelun kertoimella 2,75.