Juventuksen keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey siirtyy Rangersiin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Walesin A-maajoukkueessa 71 kertaa esiintynyt Ramsey, 31, on edustanut Juventusta kesästä 2019 lähtien jätettyään Arsenalin, jossa hänen sopimuksensa päättyi.

– Minulla oli useita tarjouksia pöydälläni, mutta mikään ei ollut yhtä suuri kuin tämä seura, jossa pääsee pelaamaan europelejä ja on mahdollisuus pelata 50 000 katsojan edessä joka toinen viikko, hehkuttaa Ramsey uuden seuransa sivuilla.

Juventus-siirron yhteydessä brittimediassa uutisoitiin, että Ramsey pystyi sopimuksettomana pelaajan solmimaan erittäin rahakkaan – yli 400 000 punnan viikkopalkalla varustetun – diilin Juventuksen kanssa, mutta italialaislehdistö on pitänyt kyseistä summaa liioiteltuna.

Sky Sportsin mukaan Juventus maksaa ”osan” Ramseyn palkasta hänen lainapestinsä aikana. Rangersin urheilutoimenjohtaja Ross Wilson antaa lisäksi seuran tiedotteessa ymmärtää, että Ramsey on suostunut palkanalennukseen, jotta hänet saatiin mahtumaan seuran palkkabudjettiin.

Loukkaantumisista kärsineen Ramseyn aikaa Italiassa on pidetty laajalti isona pettymyksenä. Kuluvalla kaudella hän on pelannut torinolaisjätin riveissä vain 112 minuuttia. Aiemmin tammikuussa Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri vahvisti julkisesti, että Ramseylle ei ole joukkueessa roolia kevätkauden aikana, vaan hänelle etsitään uutta seuraa.

Pari viikkoa sitten Serie A:n seuraajat äänestivät Ramseyn tämän kauden suurimmaksi flopiksi Serie A:ssa. Ramsey jätti jokavuotisessa äänestyksessä ei-toivotusta ”Bidone-palkinnosta” niukasti taakseen Lazion hyökkääjän Vedat Muriqin ja toisen Juventuksen keskikenttäpelaajan Arthur Melon.

Heikentyneestä maineestaan huolimatta Ramseya pidetään huippuvahvistuksena Rangersille. Sky Sportsin mukaan hänen perässään oli tässä kuussa useita seuroja myös Englannin Valioliigasta, jossa Ramsey on pelannut urallaan yli 250 ottelua.

Rangers palasi viime keväänä Skotlannin liigamestariksi kymmenen vuoden tauon jälkeen, ja se johtaa sarjaa kirjoitushetkellä kahden pisteen erolla paikallisvastustajaansa Celticiin. Rangersin ehdottomiin luottopelaajiin lukeutuu Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Glen Kamara, joka on pelannut Glasgow’n suurseurassa 136 ottelua siirryttyään sen riveihin tammikuussa 2019 Dundee FC:stä.